Dit is de beste film op tv vanavond: Festen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Festen

Dit is de beste film op tv vanavond: Festen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De zoon van de jarige Helge hangt op een groot familiefeest de vuile was buiten. Zoals je misschien begrijpt: dit familiefeestje eindigt niet met een polonaise... Kijk Festen vanavond om 22:55 op NPO2.

Festen

De vader van de familie Klingenfeldt viert zijn zestigste verjaardag. Ter gelegenheid geeft hij een groot diner en feest. Hoewel de familie nog maar net begonnen is met het verwerken van de recente zelfmoord van een dochter, lijkt het feest in eerste instantie prima te verlopen. Dan vraagt zoon Christian om de aandacht van de gasten zodat hij een speech kan houden. Binnen enkele seconden is het duidelijk: Christian is gekomen om de waarheid te vertellen. Zoonlief doet een boekje open over de gruweldaden die zijn jarige vader al jaren op zijn geweten heeft. Nadat hij alle familiegeheimen op tafel gelegd heeft, ontstaat er een chaos waar je 'U' tegen zegt.

Recensie

Festen is op zijn minst verrassend te noemen. Aangezien er amper budget was om de film te maken, is er gefilmd met een ietwat amateuristisch digitaal cameraatje. Laat je hier vooral niet door afschrikken, want deze manier van filmen voegt juist een heleboel toe aan jouw kijkervaring. Het is een ijzersterke film: even hilarisch als wrang. Zit jij tijdens familiediners wel eens te dromen over de mogelijkheid om te emigreren naar een land zover mogelijk weg? Dan raden we je deze film ten zeerste aan. Je zult je daarna een stuk beter voelen over je eigen familie! Veronica Magazine geeft Festen de volle vijf sterren. 

Lees verder