Dit is de Beste Film op tv vanavond: Fargo

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de Beste Film op tv vanavond: Fargo

Dit is de Beste Film op tv vanavond: Fargo

|
|

Laatste update:

Jerry's klungelige plan om zijn eigen vrouw te laten ontvoeren loopt volledig uit de hand in deze klassieker van de Coen-broers uit 1996.

Fargo

Op Netflix is inmiddels alweer het derde seizoen te zien van de serie die op deze filmklassieker is gebaseerd. Vanavond keren we dus weer even terug naar de basis. Autohandelaar Jerry zit in de financiële problemen en zet de ontvoering van zijn eigen vrouw in scène om aan losgeld te komen. Zoals we van de broers Joel en Ethan Coen gewend zijn, loopt niets zoals gepland en is er meer dan genoeg zwarte humor om het drama van de realiteit te verlichten. Hoogtepunten zijn het personage van de hoogzwangere politieagente die Jerry op de hielen zit, en die ene scène met de houtversnipperaar... geen spoilers...

Cast en recensie

De belangrijkste rollen in de film worden vertolkt door Frances McDormand, William H. Macy, Steve Buscemi, Peter Stormare en Kristin Rudrud. Frances McDormand won een Oscar voor haar rol en de Coen-broers wonnen een Oscar voor het beste filmscenario. Uit de recensie van Veronica Magazine: "Qua sfeertekening is de film perfect; vooral de locatie, het besneeuwde landschap van het achtergebleven Minnesota en North-Dakota, is goed getroffen." Vijf van de vijf sterren, om 22:00 uur op RTL 7!

Lees verder