Dit is de beste film op tv vanavond: Die Hard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Die Hard

Dit is de beste film op tv vanavond: Die Hard

|
|

Laatste update:

In Die Hard verloopt een kerstborrel niet helemaal zoals gepland. Je ziet deze explosieve actieklassieker om 20.30 uur op RTL 7.

Die Hard

Tijdens een sjiek kerstfeest in de wolkenkrabber Nakatomi Plaza krijgt agent John McClane (Bruce Willis) ruzie met zijn vrouw. Hij zoekt een kantoortje op om af te koelen, maar dan dringen een stel terroristen onder leiding van Hans Gruber (Alan Rickman) het gebouw in. Zij gijzelen de feestgangers en eisen de combinatie van de kluis die in de wolkenkrabber verscholen zit. Wanneer Gruber ontdekt dat McClane nog vrij rondloopt, ontstaat een dodelijk kat-en-muis-spel.

Cast en recensie

Regisseur John McTiernan (Predator) leverde een vlotte en explosieve actiefilm af, die alles haalt uit het simpele gegeven. Maar het is Bruce Willis die van Die Hard een instant klassieker maakte. Met zijn cynische grijns en sarcastische one-liners is John McClane een antiheld die je meteen in je hart sluit. Willis zou nog een aantal keer in het bezwete hemdje kruipen van McClane, maar geen één vervolg haalt het bij deze alternatieve kerstkraker!

Veronica Magazine geeft Die Hard vijf sterren.

Lees verder