Dit is de beste film op tv vanavond: De Rouille et d'Os

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: De Rouille et d'Os

Dit is de beste film op tv vanavond: De Rouille et d'Os

|
|

Laatste update:

Twee complete tegenpolen komen door verschrikkelijke voorvallen heel dicht bij elkaar en ontwikkelen zo een speciale relatie. Geloof ons: deze film wil je niet missen! Kijk De Rouille et d’Os vanavond om 22:15 op Canvas.

De Rouille et d'Os

Ali zoekt uit nood met zijn vijfjarige zoontje onderdak bij zijn zus in Zuid-Frankrijk. Tijdens een avond uit, ontmoet hij Stéphanie die niet alleen prachtig is, maar ook het niet alledaagse beroep van orka-trainer uitoefent. De twee hebben niets gemeen, maar bouwen toch een speciale band op. Wanneer Stéphanie na een verschrikkelijk ongeluk tijdens haar werk voor het leven gehandicapt raakt, groeit de band tussen de twee nog sterker. Voorzichtig bloeit ze weer op en ontpopt zich zelfs tot Ali's manager wanneer hij gaat deelnemen aan illegale straatgevechten.

Cast & recensie

Over een niet-standaard filmverhaal (gebaseerd op een reeks korte verhalen van de Canadese auteur Craig Davidson) kunnen we wel spreken. Wat ook zeker is, is dat je gedurende de film door een wervelwind van emoties geraakt wordt. Of dat komt door het fantastische talent van regisseur Jacques Audiard of het uitmuntende acteerwerk van Marion Cotillard en Matthias Schoenaerts is bijzaak. Laatstgenoemde won zelfs een César voor Meest Veelbelovende Acteur voor De Rouille et d’Os. Veronica Magazine geeft deze film vier sterren. 

Lees verder