Dit is de beste film op tv vanavond: Collateral

Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Collateral

Dit is de beste film op tv vanavond: Collateral

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Taxichauffeur Max pikt op een avond in Los Angeles een keurig uitziende man op. Deze Vincent vraagt hem even te wachten voor een gebouw waar hij naar binnengaat. Wanneer er een lijk op Max' taxi valt, blijkt dit pas het begin van een helse nacht te zijn...

Helse ritje

Max (Jamie Foxx) leidt al twaalf jaar een heel gewoon taxichauffeursbestaan. Vele gezichten heeft hij in zijn achteruitkijkspiegel gezien, en hij kent Los Angeles als zijn broekzak. Maar dit ritje zal hij zijn hele leven niet vergeten. Als hij tenminste in leven blijft. Zijn klant is namelijk huurmoordenaar Vincent (Tom Cruise).

Recensie

Op een slechte nacht stapt de ijskoude killer Cruise in de taxi van Foxx. Of-ie hem naar zes adresjes wil brengen. Bij moord één blijkt al dat Foxx’ activiteiten zich niet zullen beperken tot het vervoer. In korte tijd zit hij tot zijn nek in de criminele zaakjes. Een aantal dingen stroken niet met de logica; soms draven ze te ver door met toevalligheden. Daar kunnen we mee leven, want Collateral pakt je meteen stevig bij de strot en het tempo blijft zo strak, dat die twee uur in een flits voorbij zijn. 

Collateral werd twee keer genomineerd voor een Oscar. De ijzersterke thriller zie je vanavond om 20:30 op RTL 7.

Lees verder