Dit is de beste film op tv vanavond: Charlie Wilson’s War

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Charlie Wilson’s War

Dit is de beste film op tv vanavond: Charlie Wilson’s War

|
|

Laatste update:

Biografisch drama met Tom Hanks gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Charlie Wilson, Texaans congreslid en rokkenjager, die geheime deals sloot in Afghanistan om rebellen in de oorlog te helpen.

Tom Hanks is Charlie Wilson

Charlie Wilson financierde de moedjahedien in Afghanistan, die op dat moment verwikkeld waren in een bloedige oorlog met de Russische agressor. Samen met een society dame uit Houston (Julia Roberts) en een CIA-agent (Philip Seymour Hoffman) wist Wilson de balans door te laten slaan in het voordeel van de vrijheidsstrijders. Niet beseffend dat hij daarmee een toekomstige vijand van zijn eigen vaderland in de zadel hielp: de Taliban.

Recensie

Met z’n Texaanse accent is het even wennen aan Hanks als congreslid Charlie Wilson, die liever drank, drugs en vrouwen tot zich neemt dan zijn werk doet. Dat verandert als hij op aandringen van vriendin Roberts in Pakistan een Afghaans vluchtelingenkamp bezoekt. Hij begint met haar en CIA-man Hoffman een actie om de Afghaanse moedjahedien van wapens te voorzien. De reconstructie is boeiend én vermakelijk, omdat de toon licht is en de dialogen erg grappig zijn.

Je ziet Charlie Wilson’s War vanavond om 22:40 op SBS9.

Lees verder