Dit is de beste film op tv vanavond: Borat

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Borat

Dit is de beste film op tv vanavond: Borat

|
|

Laatste update:

In Borat maakt Sacha Baron Cohen Amerika onveilig als wereldvreemde reporter uit Kazachstan. Je ziet deze onweerstaanbare komedie om 23.30 uur op RTL 7!

Borat

In Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan, kortweg Borat, speelt Sacha Baron Cohen een Kazachstaanse verslaggever die een documentaire maakt over de Amerikaanse ‘way of life’. Door zijn brutale vragen komt hij al snel in aanvaring met humorcoaches, macho studenten en wapenhandelaren. Tot overmaat van ramp krijgt hij ook ruzie met zijn producent en reisgenoot Azamat. Maar zijn geluk keert als hij Pamela Anderson voor het eerst op tv ziet!

Cast en recensie

Begin deze eeuw had Sacha Baron Cohen comedygoud in handen met Da Ali G Show. Hierin speelde hij een rapper die zijn onwetende gesprekspartners bestookte met de brutaalste vragen. Als de Kazachstaanse reporter Borat ging Cohen nog een stukje verder. Zijn maffe accent en politiek incorrecte opmerkingen zorgen voor situaties die even tenenkrommend als hilarisch zijn. Extra ongemakkelijk wordt het als zijn gesprekspartners het met zijn foute uitspraken eens zijn. Maar hoe gênant het ook wordt, Cohen valt knap genoeg nooit uit zijn rol in deze foute, maar onweerstaanbare komedie.

Veronica Magazine geeft Borat vier sterren.

Lees verder