Dit is de beste film op tv vanavond: Blade

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Blade

Dit is de beste film op tv vanavond: Blade

|
|

Laatste update:

Wesley Snipes speelt de meedogenloze vampierenjager Blade in de gelijknamige verfilming van de Marvel-strip. Je ziet Blade om 23.05 uur op Veronica.

Blade

De moeder van Blade werd gebeten door een vampier toen ze zwanger was. Hierdoor heeft Blade wel de superkrachten van een vampier, maar niet de zwaktes. Zo is hij bestand tegen daglicht en weet hij zijn bloeddorst te onderdrukken met een serum. Met een combinatie van vechtsport en vuurwapens neemt hij het op een leger van vampiers, waaronder de meedogenloze Deacon Frost. Deze superschurk wil een eeuwenoude bloedgod tot leven wekken via een duister ritueel.

Cast en recensie

Blade verscheen drie jaar voordat Marvel een grote speler werd met de blockbuster Spider-Man (2002). Toch is Blade al een solide en spannende stripverfilming met een scherp randje. Wesley Snipes is geweldig als de charismatische titelheld en hij krijgt prima tegengas van de griezelige Stephen Dorff als oppervampier Deacon Frost. Daarnaast zou de ijzersterke bloedovergoten scène in een nachtclub vol vampiers ondenkbaar zijn in een moderne Marvel-film. In 2002 verscheen een iets minder sterk vervolg geregisseerd door Guillermo del Toro (Hellboy).

Veronica Magazine geeft Blade vier sterren.

Lees verder