Dit is de beste film op tv vanavond: Beverly Hills Cop

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Beverly Hills Cop

Dit is de beste film op tv vanavond: Beverly Hills Cop

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Snoeiharde, komische actiefilm met Eddie Murphy als agent uit Detroit die op onderzoek gaat in het steenrijke Beverly Hills. Kijk Beverly Hills Cop vanavond om 23:30 uur op RTL7.

Beverly Hills Cop

Wat doet de bijdehante zwarte jongen met zijn oude Chevy in het rijke en hoofdzakelijke blanke Beverly Hills? Zijn naam is Alex Foley, hij is een undercoveragent uit Detroit die onvrijwillig op vakantie is gestuurd omdat hij weigerde af te zien van wraak op de moordenaars van zijn vriend. Ondanks waarschuwingen van de plaatselijke politiechef om geen problemen te veroorzaken, gaat hij toch achter de Britse topcrimineel aan die hij verantwoordelijk acht voor deze moord. Met de hulp van twee sympatieke agenten en een vriendin probeert Foley de crimineel in te rekenen.

Cast & Recensie

Zeer succesvolle en amusante actie-comedy waarmee Murphy definitief doorbrak. Uiterst komisch, vol actie en flitsend geregisseerd met goede bijrollen en prettige muziek. Hoofdrolspelers Eddie Murphy, John Ashton en Judge Reinhold improviseerden een groot gedeelte van hun tekst. De filmploeg barstte dan ook regelmatig in lachen uit door hun optreden en in sommige scènes is dit nog terug te vinden.

Lees verder