Dit is de Beste Film op tv vanavond: Back to the Future Part II

Veronica Superguide logo
Dit is de Beste Film op tv vanavond: Back to the Future Part II

Dit is de Beste Film op tv vanavond: Back to the Future Part II

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Doc en Marty moeten weer aan de bak nadat Biff zichzelf heeft verrijkt met het wedden op sportwedstrijden. Kunnen ze de tijdlijn weer herstellen?

1955, 1985, 2015

Back to the Future Part II gaat verder waar het eerste deel ophield. Marty en Jennifer reizen met Doc naar het jaar 2015 om daar te voorkomen dat de familie McFly in de goot terechtkomt. Marty wil daarnaast ook wel een slaatje slaan uit de toekomst, en koopt Grays Sports Almanac, een boek met alle belangrijke sportuitslagen van de tweede helft van de twintigste eeuw. Op aandringen van Doc gooit hij de almanak weer weg, maar dat deze vervolgens in 1955 in Biffs handen terechtkomt, ontdekken Doc en Marty wel als ze 'terugkeren' in een compleet veranderd 1985. Er zit maar één ding op: terug naar 1955 om te voorkomen dat de tijdreizende Biff de almanak aan zijn jongere zelf geeft ...

Cast en recensie

In de hoofdrollen zien we natuurlijk Michael J. Fox en Christoper Lloyd, dat weet iedereen. Zoals wel vaker hebben veel castleden het succes van deze franchise nooit echt kunnen evenaren, maar Elisabeth Shue, Lea Thompson, Billy Zane en natuurlijk Thomas F. Wilson (Biff) zullen voor altijd herinnerd worden om hun bijdragen aan deze klassiekers. Uit onze recensie: "Een goed lopend script, virtuoos camerawerk en fraaie special effects maken deze film een lust voor het oog, al is hij wat chaotischer dan zijn voorganger." Vier van de vijf sterren, om 20:30 uur op Veronica!

Lees verder