Dit is de beste film op tv vanavond: Argo

Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Argo

Dit is de beste film op tv vanavond: Argo

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In Argo bedenkt Ben Affleck een gewaagd plan om een aantal Amerikaanse diplomaten uit Iran te smokkelen. Je ziet deze waargebeurde spionagethriller om 20.00 uur op Veronica!

Argo

In 1979 wordt de Amerikaanse ambassade in Iran bestormd door militanten. Een aantal van de aanwezige medewerkers weet te ontsnappen en duikt onder in de woning van de ambassadeur van Canada. Daar zijn ze echter nog verre van veilig. De CIA bedenkt onder leiding van Tony Mendez (Ben Affleck) dan ook een gewaagd plan om de Amerikanen het land uit te smokkelen. Hierbij doen de CIA-agenten zich voor als filmmakers om de autoriteiten in Iran om de tuin te leiden. 

Cast en recensie

Argo is gebaseerd op een van de meest bizarre reddingsoperaties uit de geschiedenis van de inlichtingendienst. Ben Affleck speelt niet alleen de hoofdrol in deze waargebeurde spionagethriller, maar tekende ook voor de regie. Daarbij wordt hij geholpen door een topcast met onder anderen Bryan Cranston (Breaking Bad) en John Goodman (Kong: Skull Island). Argo werd genomineerd voor maar liefst zeven Oscars, waarvan er drie werden verzilverd. De film werd bekroond in de categorieën beste scenario, beste montage en… beste film!

Veronica Magazine geeft Argo vijf sterren.

Lees verder