Dit is de beste film op tv vanavond: Argo

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Argo

Dit is de beste film op tv vanavond: Argo

|
|

Laatste update:

Het waargebeurde en indrukwekkende Argo werd niet voor niets bekroond met de Oscar voor de beste film in 2013. Je kijkt 'm vanavond om 23:15 op Net5.

Argo

Op 4 november 1979 bereikt de Iraanse revolutie haar hoogtepunt. Militanten bestormen in Teheran de Amerikaanse ambassade en gijzelen 52 Amerikanen. Het lukt zes Amerikanen te ontsnappen en ze vluchten naar het huis van de Canadese ambassadeur. Ze zijn zich ervan bewust dat het een kwestie van tijd is, voor ze ontdekt (en hoogstwaarschijnlijk gedood) worden. Het is aan CIA-agent Tony Mendez (Ben Affleck) om een plan op te stellen wat de zes mannen veilig het land uit krijgt. Het plan is zo riskant en onvoorstelbaar, dat je bijna zou vergeten dat dit een waargebeurd verhaal is.

Cast en recensie

Deze opwindende thriller zet een prachtig en authentiek tijdsbeeld neer. Onder regie van Ben Affleck (die zelf ook de hoofdrol op zich neemt) word je als kijker van begin tot eind in constante spanning gehouden. En hoewel het waargebeurde verhaal, dat decennia lang voor het publiek geheimgehouden is, behoorlijk complex is, maakt Affleck het begrijpelijk door het op te delen in duidelijke episodes zonder de impact daarmee te verminderen. Misschien is de in 2013 ontvangen Oscar voor Beste Film te danken aan zijn regiewerk, of het acteerwerk van grote namen als Bryan Cranston, John Goodman en Alan Arkin, maar het staat buiten kijf dat je deze knalfilm gezien moet hebben! Veronica Magazine deelt dan ook vijf sterren uit.

Lees verder