Dit is de beste film op tv vanavond: Amelia

Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Amelia

Dit is de beste film op tv vanavond: Amelia

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Amelia is het waargebeurde verhaal van een stoere vrouw die geen grenzen kent en flirt met gevaar. Vanavond op RTL8!

Amelia

Amelia Earhart is een vrijgevochten, sterke vrouw, die zich weinig aantrekt van wat er in haar tijd van vrouwen wordt verwacht. De pilote begint in 1921 aan haar vliegcarrière en is de eerste vrouw die een intercontinentale solo-retourvlucht maakt.

Amelia flirt met het gevaar en kent geen grenzen, zelfs niet in de liefde. Ze wekt veel bewondering op bij haar echtgenoot, uitgever George Putnam, én bij haar vriend en minnaar, piloot Gene Vidal. In 1937 maakt ze het plan om de wereld rond te vliegen.

Cast & recensie

Hilary Swank levert een puike prestatie als Amelia Earhart in deze biopic over de eerste vrouw die solo de Atlantische Oceaan overstak. Ze wordt in deze film bijgestaan door Richard Gere en Ewan McGregor, die respectievelijk haar man en minnaar spelen.

De aankleding, de fotografie en de oude toestellen zorgen voor een mooi tijdsbeeld, zodat de film lekker ontspannen wegkijkt. Het slotstuk, met Earharts poging de wereld rond te vliegen, is erg spannend. Veronica Magazine beoordeelt deze film met drie sterren.

Je ziet Amelia vanavond om 20.30 uur op RTL8.

Lees verder