Dit is de Beste Film op tv vanavond: Air Force One

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de Beste Film op tv vanavond: Air Force One

Dit is de Beste Film op tv vanavond: Air Force One

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Harrison Ford en Gary Oldman vechten het uit in het bekendste vliegtuig ter wereld. Wat wil je nog meer?!

Air Force One

Air Force One, het ultramoderne vliegtuig van de president van de VS, wordt door een groep Russische terroristen gekaapt. In de grote paniek die daardoor ontstaat, weet president Marshall aan de kapers te ontsnappen. Aangezien alle veiligheidsmensen uitgeschakeld zijn, is het aan the man himself om de onverlaten een lesje te leren. Gelukkig is de president een oud-soldaat, en is dit een heerlijk typische Hollywoodfilm, dus een voor een beginnen de terroristen al snel het loodje te leggen.

Cast en recensie

President James Marshall wordt gespeeld door Harrison Ford en Gary Oldman speelt terroristenbaas Ivan Korshunov. Verder zie je Glenn Close (Fatal Attraction), William H. Macy (Fargo) en Jürgen Prochnow (Das Boot) voorbijkomen.

Uit de recensie van Veronica Magazine: "Dat men het in spektakelfilms niet zo nauw neemt met de realiteit, is duidelijk. (...) Het opgefokte nationalistische toontje viel goed bij het Amerikaanse publiek, dat massaal toestroomde, maar was voor het Europese publiek net iets te veel van het goede." Vier van de vijf sterren, om 22:40 uur op Net5!

Lees verder