District 9-regisseur wil nieuwe film crowdfunden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
District 9-regisseur wil nieuwe film crowdfunden

District 9-regisseur wil nieuwe film crowdfunden

|
|

Laatste update:

Regisseur Neill Blomkamp wil zijn nieuwste speelfilm Firebase via crowdfunding tot stand laten komen. In deze bonte en vooral bloederige mix van horror en science-fiction worden soldaten tijdens de Vietnam-oorlog opgejaagd door een bovennatuurlijk en bloeddorstig wezen genaamd The River God. Op de website van Blomkamp's eigen Oats Studios is al een 27 minuten durende versie van de film te zien, maar nu wil de Zuid-Afrikaanse regisseur een versie van speelfilmlengte maken.

Firebase

Neill Blomkamp brak in 2009 met het veelgeprezen District 9. Na deze maatschappijkritische sci-fi film maakte hij ook nog Elysium en Chappie. Zomer vorig jaar begon hij met Oats Studios meerdere korte films online te zetten. Het doel hiervan was mede om te zien welke projecten dusdanig aan zouden slaan bij het publiek dat ze interessant genoeg zouden zijn om speelfilms van te maken. In totaal staan er al elf projecten online op de site en Firebase is het eerste Oats Studios Project wat uitgekozen is om tot volwaardige film te worden opgepimpt.

Aanlokkelijke Oproep

Blomkamps oproep klinkt alleszins aanlokkelijk: “We kunnen dit niet doen zonder de steun van het publiek. Dit is onze eerste oproep aan het publiek om ons te helpen. Stel je eens voor: een geheel onafhankelijke 21e eeuwse filmstudio met de infrastructuur om kwaliteitsfilms van Hollywoodniveau te maken, die geheel door fans gefinancierd wordt”. De regisseur hoopt in totaal 40 miljoen op te halen. Mocht het crowdfunding-initiatief van Oats Studios de magische grens van 100 miljoen bereiken dan belooft Blomkamp zelfs om een hele Firebase-trilogie te zullen maken.  

Lees verder