Inspector Gadget

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Inspector Gadget

Live-action reboot Inspector Gadget in de maak bij Disney

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het ziet ernaar uit Inspector Gadget gered is van de schroothoop. Deze kindvriendelijke variant op RoboCop schittert namelijk binnenkort in zijn eigen Disney-film!

Onhandig

In de 80s waren de zaterdagen niet compleet zonder een aflevering van Inspector Gadget. In deze prettig gestoorde tekenfilmserie moest een nogal onhandige geheim agent keer op keer de wereld redden van de megalomane superschurk Dr. Claw. Gelukkig stond hij er niet alleen voor: naast een reeks aan indrukwekkende technische snufjes die James Bond doet verbleken tot Flikken Maastricht, kreeg hij ook hulp van zijn nichtje Penny en zijn trouw viervoeter Brain!

Aladdin

Dit weekend werd bekend dat Disney werkt aan een live-actionfilm van Inspector Gadget. Volgens The Hollywood Reporter zullen de producers van Aladdin de productie voor hun rekening nemen. Het scenario wordt geschreven door Mikey Day en Streeter Seidell, de Saturday Night Live-schrijvers die ook tekenden voor het scenario van de onvermijdelijke Home Alone-reboot. Het is helaas nog niet bekend wie de titelrol zal spelen.

Driemaal is scheepsrecht?

Het is trouwens niet de eerste keer dat Disney een bioscoopfilm uitbrengt rondom Inspector Gadget. In 1999 verscheen al een live-action versie met Matthew Broderick in de rol van de geheim agent, maar die viel niet echt in de smaak bij de fans. Om over het duffe vervolg nog maar te zwijgen… Laten we hopen drie keer ook in het geval van Inspector Gadget scheepsrecht is!

Lees verder