Disney+

Veronica Superguide logo
Disney+

Disney+ krijgt Nederlandse Original-serie!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Eline Elsinga

Disney+ kondigt de eerste Nederlandse Original-serie aan! Namelijk de psychologische thrillerreeks Nemesis. De achtdelige serie gaat naar verwachting in het najaar van 2023 in première.

 

Internationale misdaad

Nemesis is gebaseerd op het gelijknamige boek van Simon de Waal en gaat over een officier van justitie, die na de moord op een kroongetuige besluit om met een eigen onderzoeksteam de internationale misdaad te gaan onderzoeken. Netflix ging Disney+ al voor en had in 2019 al de eerste half-Nederlandse Netflix-original Undercover.

Grote nieuwe stap

De serie wordt geproduceerd door Pupkin met Willem Bosch en Pieter Kuijpers als showrunners. Zij maakten eerder succestitels als Van God LosThe Spectacularen Riphagen. Het zijn geen onbekenden in deze wereld. Als we Willem mogen geloven belooft dit een knaller te worden: “Met de Disney+ serie Nemesis zet Pupkin een grote nieuwe stap in het verwezenlijken van haar ambities: hoogstaand en intelligent Nederlands gesproken drama dat zich kan meten met de grote titels van Europese buurlanden.” 

 

Nemesis komt pas in 2023 uit, dus daar zullen we nog even op moeten wachten. In de tussentijd blijft het aanbod van Disney+ natuurlijk groeien. Check hier de nieuwe releases van Disney+.  

Lees verder