Tangled

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tangled

Nog één! Disney komt met live-action Rapunzel film

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Disney komt wéér met een live-action versie van een geliefd sprookje. Deze keer moet Rapunzel eraan geloven!

Dumbo, The Lion King, Aladdin en binnenkort Mulan; Disney heeft nogal een obsessie voor live-action-verfilmingen en dat vinden wij helemaal niet erg. Het nieuwste pareltje dat een 'echte' versie krijgt, is het eeuwenoude verhaal van Rapunzel ('Raponsje'), de heks en die ellenlange lokken met magische krachten. Wij raken inmiddels de tel kwijt, maar rennen tóch gewoon weer naar de bios wanneer de zoveelste remake uitkomt!

Tangled

Nog voor Frozen de huidige generatie kids (en volwassenen) wereldwijd in zijn greep nam, was er ook al Tangled (2010). Hierin spreekt Mandy Moore (This Is Us) de stem in van deze bekende Disney-heldin. Het is op dit moment niet bekend of deze nieuwe film een soort 'Tangled-remake' wordt - zoals Disney deed met de live-action Aladdin - óf dat de makers er een hele nieuwe draai aan gaan geven. Dan kunnen ze bijvoorbeeld ook putten uit de originele werken van de Gebroeders Grimm!

Wanneer dan?

Disney bevestigde dit weekend aan ScreenRant dat men inderdaad werkt aan een live-action-Rapunzel. Deze is 'gewoon' voor de bios bestemd en dus niet per se alleen voor Disney+, zoals wél het geval was bij de Lady and the Tramp-remake die eind vorig jaar uitkwam. Ashleigh Powell (The Nutcracker and the Four Realms) schrijft het script. Een releasedatum hebben we helaas nog niet.

Lees verder