Disney geeft toe: het was een fout om zo veel Star Wars-films te maken

Veronica Superguide logo
Disney geeft toe: het was een fout om zo veel Star Wars-films te maken

Disney geeft toe: het was een fout om zo veel Star Wars-films te maken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Disney heeft teveel Star Wars-films in een te korte tijd uitgebracht. Dat geeft de CEO van Disney, Bob Iger, toe in een interview met The Hollywood Reporter.

De laatste Star Wars-film, Solo: A Star Wars Story, behaalde dit voorjaar tegenvallende resultaten. Bioscoopzalen raakten niet vol en critici waren niet erg enthousiast. Kenners zeggen dat dat komt doordat fans behoorlijk 'vol zaten' van de Star Wars-franchise.  Binnen tweeënhalf jaar kregen ze namelijk vier Star Wars-films voorgeschoteld. Disney CEO Bob Iger moet schoorvoetend met die uitspraak instemmen: "Ik heb de beslissing gemaakt over de timing van de films en als ik erop terugkijk, denk ik dat ik de fout heb gemaakt dat er te veel films, te snel achter elkaar gemaakt zijn."

Disney trapt dan ook even op de rem wat betreft Star Wars-films: "Je kunt een vertraging in de franchise verwachten, maar dat betekent niet dat we stoppen met het maken van de films. We moeten gewoon iets voorzichtiger met de hoeveelheid films en de timing ervan zijn." J.J. Abrams is bijvoorbeeld momenteel bezig met het maken van Star Wars: Episode IX. Ook Rian Johnson is bezig met een Star Wars-trilogie.

Lees verder