22 vs earth soul prequel van disney en pixar

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
22 vs earth soul prequel van disney en pixar

Disney en Pixar kondigen Soul-prequel 22 vs. Earth aan

|
|

Laatste update:

Het voor een Oscar genomineerde Soul krijgt een prequel! De korte film 22 vs. Earth vertelt het verhaal van het personage 22, dat wederom ingesproken zal worden door Tina Fey.  

22 vs. Earth met Tina Fey

Disney en Pixar hebben laten weten dat er een prequel voor Soul in de maak is. De animatiefilm Soul scoorde vorig jaar hoge ogen – ook bij ons! – en is zodoende geheel terecht genomineerd voor een Oscar. De prequel krijgt de titel 22 vs. Earth mee en vertelt over het cynische personage 22 (Tina Fey), dat we leerden kennen in Soul.

Soul-prequel vertelt meer over 22

De korte film laat ons zien wat 22 precies op de aarde tegen heeft. In Soul blijkt immers dat ze per se in The Great Before wil blijven. Hoe komt dat? In haar poging tot rebellie roept ze de hulp van vijf andere zielen in. Ze wil hen ook corrumperen! Volgens maker Kevin Nolting (via Coming Soon) biedt dat juist een leuk contrast: de onschuld van die zielen versus het enorme cynisme van 22.

Vanaf 30 april op Disney+

Benieuwd geworden? Gelukkig hoef je niet al te lang meer te wachten op het eindresultaat. 22 vs. Earth gaat op 30 april óók meteen in première op Disney+ – net als zijn voorganger, dus. Wil je de korte film checken, maar heb je Soul nog niet gezien? Ga dat dan nú doen. Of nou ja, in ieder geval nadat je dit toplijstje hebt gelezen met alles dat je moet weten over de film!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.

Lees verder