Deze zomer: unieke vertoning van West Side Story

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Deze zomer: unieke vertoning van West Side Story

Deze zomer: unieke vertoning van West Side Story

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Als musicalfan moet je deze zomer in Maastricht zijn: de legendarische film West Side Story wordt tijdens een unieke openluchtvertoning met live muziek voorzien door een symfonieorkest.

Live filmmuziek

Filmproducent Metro-Goldwyn-Mayer Studios (MGM) en de erfgenamen van componist Leonard Bernstein hebben Theater aan het Vrijthof en de philharmonie zuidnederland in Maastricht goedkeuring verleend om van de zomer, in de open lucht op het Vrijthof in de Limburgse hoofdstad, de musicalfilm West Side Story te vertonen en zelf van de muziek te voorzien.

Alleen de originele stempartijen zijn te horen, de philharmonie doet de rest, aldus het theater. De aanleiding van het eenmalige evenement op 10 juli is het zilveren jubileum van het orkest. De philharmonie zuidnederland speelt onder leiding van dirigent Wayne Marshall.

Digitale versie

Op verschillende schermen een volledig gerestaureerde en gedigitaliseerde versie van de legendarische film uit 1961 vertoond. Dat dat nu in de openlucht gebeurt, is uniek. De film werd al eerder door eigentijdse orkesten van muziek voorzien, maar dat gebeurde binnen, in de Carnegie Hall in New York en de Royal Albert Hall in Londen. Op het Vrijthof kan 12.000 man terecht.

West Side Story

De film, bekroond met tien Oscars, gaat over de rivaliserende straatbendes Jets en Sharks die het tegen elkaar opnemen in New York. Tijdens de strijd wordt de Jet Tony verliefd op een Sharksmeisje, Maria. Liedjes uit West Side Story als Maria, Tonight, America en I Feel Pretty werden wereldhits.

Lees verder