Déze topregisseur tekent voor 25e Bond-film

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Déze topregisseur tekent voor 25e Bond-film

Déze topregisseur tekent voor 25e Bond-film

|
|

Laatste update:

Regisseur Danny Boyle, die eerder de succesfilms Slumdog Millionaire, 127 Hours en T2 Trainspotting maakte, heeft bevestigd dat hij aan de volgende James Bond-film werkt. De regissseur onthulde dit aan Metro New York tijdens een speciale vertoning van zijn nieuwe serie Trust.

Opnames eind dit jaar van start

"We werken aan het script", zei Danny Boyle. "Daar hangt het allemaal van af. Ik ben momenteel bezig met een script van Richard Curtis. We hopen dat over zes of zeven weken te kunnen gaan filmen. De opnames voor Bond zouden dan eind dit jaar starten. We werken eraan." Of Boyle's Bond groen licht krijgt hangt af van scenarist John Hogde. Als zijn screenplay goedgekeurd wordt, dan gaat Boyle aan de bak. Het jubileum-avontuur staat vooralsnog gepland voor 8 november 2019. 

Hoog op het verlanglijstje

Filmstudio MGM weigert commentaar. Variety meldde al eerder dat Boyle hoog op het verlanglijstje van MGM staat om Bond 25 te regisseren. Sam Mendes regisseerde de vorige Bondfilms Skyfall (2012) en Spectre (2015). Skyfall bracht wereldwijd 1,1 miljard dollar op. Spectre bracht de teller tot 880,7 miljoen euro.

Nieuwe favo serie?

Het meest recente werk van Boyle is dus de eerder genoemde serie Trust, waarvan de eerste aflevering op 25 maart aanstaande te zien zal zijn op de televisiezender FX. De Brits-Amerikaanse productie, met in de hoofdrollen grootheden als Donald Sutherland, Brendan Fraser en Hillary Swank, speelt zich af in het Rome van de jaren '70 en gaat over de ontvoering van een erfgenaam van een oliemagnaat door de Italiaanse maffia. Ze eisen losgeld, maar de familie van de jongen blijkt weinig geïnteresseerd in zijn veilige terugkeer naar huis. Wij gokken op een interessant en vermakelijk nieuw tv-spektakel. Bekijk de veelbelovende trailer in onderstaande video.

Lees verder