Sex Education

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sex Education

Déze Sex Education-ster krijgt hoofdrol in Doctor Who

|
|

Laatste update:

Jodie Whittaker, move over! Doctor Who heeft een nieuwe hoofdrolspeler gevonden. Niemand minder dan Sex Education-ster Ncuti Gatwa neemt de rol over. Gatwa is daarmee de eerste zwarte acteur die de tijdreiziger gaat spelen.

The Doctor

Gatwa, die in Sex Education de rol van de extravagante Eric Effiong speelt, zal in 2023 te zien zijn als The Doctor, een Time Lord van de planeet Gallifrey. Hij is de veertiende acteur die deze hoofdrol aanneemt nadat Jodie Witthaker aankondigde er na vijf jaar mee te stoppen. Zij was de eerste vrouwelijke acteur die de rol van The Doctor kreeg.

Enorme eer

"Deze rol en show betekenen zoveel voor zoveel mensen in de hele wereld, inclusief mijzelf", zegt een dolblije Gatwa in een verklaring. "En iedere extreem getalenteerde voorganger van mij heeft die verantwoordelijkheid met uiterste zorg op zich genomen." Hij zegt 'vereerd, enthousiast en een beetje bang' te zijn. 

Talent

Showrunner Russell T. Davies heeft er in ieder geval het volste vertrouwen in. Hij is is dolblij met zijn nieuwe aanwinst: de auditie van de acteur was 'verbijsterend' en het staat volgens hem buiten kijf dat hij 'een talent' is. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul: de béste serie van dit moment. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

ANP/Veronica Superguide

Lees verder