'Déze series hadden nooit gecanceld mogen worden'

Veronica Superguide vroeg zich af: welke series hadden eigenlijk helemaal niet gecanceld mogen worden? Onze volgers spraken zich uit op Instagram en dít is de uitslag.

Netflix-series die niet gecanceld mochten worden

Met name Netflix houdt ons nogal bezig, zo blijkt. De streamingdienst trok volgens jullie veel te snel de stekker uit meer dan één serie die zeker beter had verdiend. Geen enkele andere streamingdienst kwam zo vaak voorbij in jullie antwoorden. Déze gecancelde series sprongen eruit:

Fate: The Winx Saga
© Steffan Hill/Netflix

Fate: The Winx Saga

De feeën van Alfea waren net goed en wel bezig of Netflix zag er al geen brood meer in. Fate: The Winx Saga kreeg uiteindelijk maar twee seizoenen, ondanks dat de magische show wél enorm leefde, blijkt ook weer uit de respons die we kregen op onze vraag. Winx werd namelijk het meest genoemd. Waarom Netflix de stekker uit deze show trok? Dat vertelt de streamingdienst - zoals wel vaker gebeurt - niet.

Julie and the Phantoms
© EIKE SCHROTER/NETFLIX

Julie and the Phantoms

Meer dan twee jaar geleden gaf Netflix ons Julie and the Phantoms en... tijd heelt zeker niet alle wonden: nog altijd verlangen jullie terug naar de serie, die niet gecanceld had mogen worden. De hartverwarmende muzikale comedyshow ging om onduidelijke redenen de eeuwige slaap in. Ondanks een petitie die door ruim tweehonderdduizend mensen werd getekend, blijft Netflix bij zijn standpunt: Julie and the Phantoms komt niet terug.

Santa Clarita Diet
© Saeed Adyani/Netflix

Santa Clarita Diet

Oké, met zijn drie seizoenen mocht de zombie-achtige comedyserie Santa Clarita Diet met Drew Barrymore toch wat langer door van Netflix. Dat geluk hadden de bovengenoemde series niet. Toch waren we nog lang niet klaar met deze comedyserie na die gigantische cliffhanger aan het einde van seizoen 3. Zoals je inmiddels wel verwacht van Netflix: ook bij Santa Clarita Diet weten we niet waarom men er niet mee verder wilde. Dat zal vast iets te maken hebben met een combinatie van te weinig kijkers tegenover hoge productiekosten, maar dat weten we natuurlijk niet zeker.

1899
© Netflix

1899

Een van de pijnlijkste cancel-acties van Netflix - en deze ligt ook nog zo vers in het geheugen, dus we snappen jullie wel. Dat verrassende, veelbesproken twist-einde van 1899 blijft voor altijd zoals-ie nu is: onbeantwoord. “We would have loved to finish this incredible journey with a 2nd and 3rd season as we did with Dark”, zo maakten Baran bo Odar and Jantje Friese bekend op Insta. De twee makers zaten ook achter Dark en hadden met 1899 een nieuwe mystery-hit te pakken, zo dáchten we. “Sometimes things don’t turn out the way you planned.” Ook hier blijft het gissen waarom Netflix geen vervolg wilde.

Divorce
© RTL

Divorce

Tot slot: Divorce, een Nederlandse serie die niet op Netflix staat, maar (voor de verandering) op Videoland. Jullie zijn het RTL-spektakel nog niet vergeten, ook al is het al meer dan zes jaar geleden dat we afscheid namen van de personages van onder anderen Chantal Janzen, Jeroen Spitzenberger en Katja Herbers. We hadden dus graag meer gezien, maar hoe komt het dat er uiteindelijk nooit een vijfde seizoen kwam? Dat zat 'm voornamelijk in de beschikbaarheid van de cast, zo meldde een RTL-woordvoerder jaren geleden aan het AD. "Jeroen Spitzenberger heeft aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor een eventueel vijfde seizoen. Katja Herbers had door haar rol in een Amerikaanse serie, tot haar grote spijt, geen mogelijkheid om een nieuwe serie van Divorce te maken. Tevens is gebleken dat Dirk Zeelenberg door zijn nevenwerkzaamheden minder goed inzetbaar was, wat voor de productie onoverkomelijke problemen opgeleverd heeft."