Quiz is voor Jou, SBS

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Quiz is voor Jou, SBS

Deze Quiz Is Voor Jou verrast onderneemster Mirjam met enorm geldbedrag

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Hugo Kennis, Daphne Bunskoek, Stefano Keizers en Victoria Koblenko streden in de vierde aflevering van Deze quiz is voor jou. En dat deden ze niet voor niets! Uiteindelijk haalden ze na drie spelrondes en een zinderende finale  €30.400 op.

Dit bedrag gaat niet zomaar naar een willekeurig goed doel, maar is bestemd voor onderneemster Mirjam en haar man Daan.

Noodlot toegeslagen

Dat heeft dit koppel te danken aan Mirjams collega Carolien. Zij gaf haar namelijk op, en dat had een belangrijke reden. "Mirjam en Daan hadden een goed restaurant in Rotterdam. Een hele zaak, maar toen kwam corona en sloeg het noodlot toe", legde Carolien in de uitzending uit. "Toen ze de deuren dicht moesten doen, zagen ze dat de kosten wel door gingen: huur en personeel, het werd voor hen steeds moeilijker. Ze hebben toen gelukkig op tijd besloten om faillissement aan te vragen."

Beginnen met een schone lei

Maar daar hielden de nadelige gevolgen voor dit stel niet bij op. "De kans bestaat dat zij haar huis moet verkopen, want hun rekeningen zijn bevroren en ze krijgen slechts zeventig euro leefgeld." Ondanks deze heftige situatie geven Mirjam en Daan niet op. "Mirjam heeft gelijk gezegd: ik ga niet thuiszitten en is met haar zorgdiploma mensen gaan helpen. Haar man is een opleiding gaan volgen en is nu machinist voor goederenvervoer. Alles bij elkaar zijn ze twee helden die in een hele moeilijke tijd zo dapper zijn", verklaart Carolien. Met dit geld kunnen de twee met een schone lei beginnen.

Grote verrassing

Aangezien Carolien deze deelname zonder medeweten van haar collegaatje heeft geregeld, was de verrassing des te groter. "Wat is dit?" vroeg Mirjam zich eerst nog af, voordat alles duidelijk werd. "Ik sta helemaal te trillen. Fantastisch! Het is haast onwerkelijk." 

Deze Quiz is voor Jou is elke zondag om 20:00 te zien op SBS6. Ben je nu helemaal in de quizz-mood? Lees dan hier alles over de leukste tv-quizzenLuister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder