Cillian Murphy in Peaky Blinders op Netflix en BBC

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Cillian Murphy in Peaky Blinders op Netflix en BBC

Deze Fast & Furious-ster had bijna de hoofdrol in Peaky Blinders

|
|

Laatste update:

Als je denkt aan Peaky Blinders, zie je direct Cillian Murphy voor je als Tommy Shelby. Maar het had weinig gescheeld of een andere acteur was aan de haal gegaan met de rol van de charismatische gangsterbaas. En niet de minste! In een interview met Esquire onthult Steven Knight, de bedenker van Peaky Blinders, dat niemand minder dan Jason Statham ook in de race was voor de hoofdrol van de Britse misdaadserie. En de ster uit de Fast & Furious-reeks had nog een flinke voorsprong op Murphy ook!

Sms’je

Ik had een voorkeur voor Jason. Vooral omdat Jason er nu eenmaal uitziet als Jason. Toen ik Cillian ontmoette, zag ik niet direct Tommy voor me”, vertelt Knight in het interview. Maar de bedenker van Peaky Blinders veranderde van gedachten toen hij een sms’je ontving van de ster uit A Quiet Place II.Cillian stuurde me een berichtje waarin hij zei: ‘Onthoud, ik ben een acteur’. Daardoor realiseerde ik me dat hij kon veranderen. Als je hem op straat ontmoet, is hij een heel ander persoon dan in de serie.”

Staalblauw

Hoewel we stiekem best benieuwd zijn hoe Peaky Blinders eruit had gezien met Jason Statham in de hoofdrol, zijn we blij dat Knight toch koos voor de staalblauwe ogen van Cillian Murphy. De carrière van Statham heeft er gelukkig niet te lijden onder gehad: in hetzelfde jaar dat Peaky Blinders in première ging, maakte de Britse actieheld aan de andere kant van de oceaan zijn debuut in de Fast & Furious-reeks!

Lees verder