Oscar

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Oscar
Oscars

Déze drie vrouwen presenteren de Oscars 

|
|

Laatste update:

Voor het eerst in de geschiedenis mogen we de Oscars gepresenteerd zien worden door maar liefst drie powervrouwen: Amy Schumer, Regina Hall en Wanda Sykes. Dat maakt CNN bekend. 

Goede vriendinnen

Goeiemorgen Amerika, ik weet niet wie dacht dat dit een goed idee was, maar ik presenteer de Oscars samen met mijn goede vrienden Wanda Sykes en Regina Hall”, vertelt Amy enthousiast in een video die voorbijkwam in het tv-programma Good Morning America.

Minder wit en meer vrouwen

Eerder kondigde de Oscar-organisatie al nieuwe representatie- en inclusiestandaarden aan: minder wit en meer vrouwen. Het is nu dus de eerste keer dat er drie vrouwen op het podium staan. De enige andere keer dat het gepresenteerd werd door meerdere vrouwen was in 1977, toen praatten Ellen Burstyn en Jane Fonda samen met Warren Beatty en Richard Pryor de avond aan elkaar. Inmiddels is het ook drie jaar geleden dat drie presentatoren de Oscars presenteerden. Veel vernieuwing dit jaar dus!

Wij kunnen niet wachten tot de belangrijkste filmprijzen eindelijk worden uitgereikt. Wil jij je alvast voorbereiden? Hier zie je alle Oscar-genomineerden op een rij

De Oscars worden op 27 maart 2022 uitgereikt. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder