Déze actrice speelt de nieuwe Sabrina The Teenage Witch

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Déze actrice speelt de nieuwe Sabrina The Teenage Witch

Déze actrice speelt de nieuwe Sabrina The Teenage Witch

|
|

Laatste update:

Netflix heeft haar Sabrina Spellman voor de reboot van Sabrina The Teenage Witch gevonden! Niemand minder dan actrice Kiernan Shipka duikt in de rol van de tienerheks.

Déze actrice speelt de nieuwe Sabrina The Teenage Witch

Kiernan

De actrice ken je wellicht van de serie Mad Man, waarin zij Sally Draper speelde. De makers van de nieuwe Netflix-serie zijn razend enthousiast over de jonge actrice: "We zijn allemaal enorme fans van Kiernans werk. Haar naam stond op iedereens wish-lists!", aldus executive producer Roberto Aguirre-Sacasa. En we moeten zeggen: wij zien het ook wel voor ons! Ze heeft wel wat weg van de 'originele tienerheks' Melissa Joan Hart, niet?

Anders...

Deze versie van Sabrina The Teenage Witch wordt behoorlijk anders dan je zou denken. Sterker nog: de serie wordt enorm duister en zou zelfs op het randje van horror kunnen hangen. In de serie (waarvan nu al twee seizoenen op de planning staan) volgen we tienerheks Sabrina, die nèt begint te worstelen met de balans tussen heks en normale tiener. Tegelijkertijd moet ze alles in de strijd gooien om zichzelf, haar familie en eigenlijk ook de rest van de wereld te beschermen tegen duistere krachten. Zoals de makers het omschrijven: "Dit is een duistere, macabere versie van Sabrina." 

Riverdale

Eerder werd de nieuwe Sabrina-serie genoemd als spin-off van de populaire Netflix-serie Riverdale. Het lijkt er echter op dat de nieuwe heksen-serie meer is dan een spin-off en een op zichzelfstaand kunstwerkje wordt. Dat er overlap tussen de series bestaat, is een feit. De Sabrina-serie is namelijk gebaseerd op de Archie Comics graphic novel The Chilling Adventures of Sabrina én de serie wordt gemaakt door de makers van Riverdale. Het blijft dus nog even de vraag hoe groot die overlap zal zijn en of we acteurs uit Riverdale in Sabrina The Teenage Witch zullen aantreffen. 

Lees verder