Deze 8 filmsterren werden stinkend rijk geboren

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Deze 8 filmsterren werden stinkend rijk geboren
Hollywood

Deze 8 acteurs werden stinkend rijk geboren

|
|

Laatste update:

Stinkend rijke ouders, heb je daar wat aan als je het wilt maken als acteur of actrice? Best wel, zo laten deze acht supersterren zien. Maar ook als je met een gouden lepel in je mond geboren wordt, kun je jezelf lelijk in de nesten werken, zo blijkt uit de shockdocu House of Hammer op Discovery+.

Tekst: Claudia Witteveen

Met miljoenensalarissen, een percentage van de winst van hun films en dikke reclamedeals hebben bekende acteurs niets te klagen. Maar zelfs in Hollywood geldt: baas boven baas. Deze acht koppen ken je vást. Maar wist je ook dat ze stuk voor stuk uit rijke families komen en dankzij hun trustfunds eigenlijk geen dag in hun leven hadden hoeven werken?

1. Armie Hammer (36)

Een beetje de man van het moment, en dan niet in positieve zin. Op Discovery+ is een hele documentaire te zien over Armie Hammer, zijn vermeende seksueel wangedrag én… zijn snoder dan snode familie. Om het voor nu heel even bij de financiële kant te houden: de familie Hammer werd rijk door Armand, de overgrootvader van Armie. Een olietycoon die breed wordt beschouwd als een van de machtigste mannen van de twintigste eeuw. De familie zou daardoor miljarden waard zijn. En dat geld graag gebruiken om schandalen onder tafel te vegen.

Armie Hammer

2. Salma Hayek (56)

We blijven nog even in oliekringen, want dat is precies waar Salma Hayek opgroeide. In Mexico in haar geval, waar vader Sami Hayek een hoge pief was bij een oliefirma. Het vermogen van de Hayeks is niet bekend, maar wat mensen die Salma nog kennen van vroeger wél weten, is dat er thuis drie tijgers rondliepen bij wijze van huisdieren. Niet gebruikelijk bij modale gezinnen, zou je zeggen.

Overigens is Salma bovenop al die rijkdom van huis uit ook nog eens rijk getrouwd: ze is sinds 2009 in de echt verbonden met François-Henri Pinault, die het bedrijf achter menig luxe modehuis runt. Zijn geschatte vermogen is ook nog niet bekend, maar dat is omdat hij erfgenaam is van zijn vader (86). Die is meer dan veertig miljard waard.

3. Kate en Rooney Mara (39 en 37)

Misschien niet de bekendste namen, wél bekende koppen. Kate ken je onder andere van House of Cards en Fantastic Four, Rooney van The Girl with the Dragon Tattoo en Carol. De twee zussen lijken in uiterlijk maar weinig en kiezen ook heel andere films. Maar ze hebben één ding zeker gemeen: een dik trustfund om op terug te vallen. Wonderlijk genoeg zijn hun beide opa’s (die van vaders én moeders kant dus) nogal een big deal in American football-kringen. Ze zijn de oprichters van de New York Giants én de Pittsburgh Steelers. Beide teams zijn ongeveer een miljard waard.

4. Ansel Elgort (28)

Voor hij zich een weg door New York zong in West Side Story was Ansel Elgort ook al een geboren en getogen New Yorker. Compleet met society-ouders. Zijn vader is de beroemde modefotograaf Arthur Elgort, die al decennia samenwerkt met fashionbijbel Vogue. Zijn moeder zit in de opera-business, dat ook niet bepaald te boek staat als een armeluiswereldje. Inmiddels zou Ansel een stuk meer waard zijn dan zijn vader, die vergeleken met sommige lieden op deze lijst peanuts verdient. Maar eerlijk is eerlijk: Ansel is gewoon een miljonairszoon, en dat kunnen veel acteurs niet zeggen.

5. Julia Louis-Dreyfus (61)

Niet veel acteurs hebben twee iconische rollen op hun naam staan, maar Julia wel. Eerst was ze Elaine in Seinfeld, jaren later scoorde ze als Selina Meyer in Veep. Maar net zo makkelijk had ze nooit een baan gezocht, want dat was financieel echt nergens voor nodig.

Julia is namelijk de achter-achterkleindochter van Gerard Louis-Dreyfus, oprichter van een eigen scheepvaartconglomeraat waar je nooit van gehoord zult hebben. Via de familiebusiness verwierf Julia’s eigen vader een fortuin van meer dan vier miljard, dat na zijn overlijden min of meer verdeeld zou zijn over zijn drie kinderen. Al zegt Julia zelf heel verstandig: “Hij was echt nooit miljardair, hoor.”

6. Edward Norton (53)

We leerden hem door films als American History X en Fight Club eigenlijk een beetje kennen als een opgeschoren schoffie, maar Edward Norton is allesbehalve dat. Zijn opa James is namelijk de bedenker van het winkelcentrum. Welk winkelcentrum? Nou, hét winkelcentrum: het idee van een afgesloten pand vol losse winkels. Hij zou er vele honderden miljoenen mee hebben verdiend, die hun weg nu naar Edwards ouders én Edward zelf hebben gevonden. 

Hij is naast acteur ook een echte zakenman met een aantal eigen bedrijven die je niet kent én investeerde als een van de eersten in Uber. Ka-ching!

7. Sigourney Weaver (73)

Ellen Ripley is gewoon rijk joh! Of nou ja, dat was ze al voor ze in Alien belandde. Haar vader Sylvester L. Weaver (in 2002 overleden) was al beroemd voor Sigourney geboren werd. Hij was de directeur van NBC, de televisiezender. Daar stellen ze dat Sylvester aan de wieg heeft gestaan van de nog altijd populaire talkshow Today. Een topjob die hem een aardige nalatenschap opleverde. Zijn exacte waarde is nooit bekendgemaakt, maar het zou zeker in de tientallen miljoenen lopen.

Sigourney Weaver

8. Robin Williams (†)

Je zou denken dat je grappiger werd van een keiharde jeugd, maar in het geval van Robin Williams was het andersom. Hij groeide juist in weelde op. Zijn vader werkte in een topfunctie voor Ford, zijn moeder was een voormalig model. En zijn familiegeschiedenis las ook al ‘rijk’, met onder andere een over-overgrootvader die gouverneur was in Mississippi. Geen ‘white trash’, kortom. Hoeveel de familie Williams precies waard was voor hun zoon de grootste komiek op aarde werd, is niet bekend. Maar hij schetst zelf een aardig plaatje van zijn jeugd in Michigan, in een boerderij met maar liefst veertig kamers. “Het was gigantisch, er pasten wel 25 auto’s in de garage en we hadden een poorthuis en allerlei schuren om in te spelen. Het was er zo vredig, en je zag er niemand. Behalve dan de mannen die op de golfbaan naast het huis kwamen.”

Robin Williams

Dit verhaal verscheen eerder in Veronica Superguide. Nooit meer iets missen? Sluit dan snel een voordelig abonnement af!

Lees verder