Deze 5 films hadden eerst een ander einde

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Deze 5 films hadden eerst een ander einde

Deze 5 films hadden eerst een ander einde

|
|

Laatste update:

Onder het mom van: er moet zo veel mogelijk geld worden verdiend, vervangen makers de oorspronkelijke filmeindes soms door iets hoopvollers, of juist iets veel duisterders. Hier vijf titels die bijna anders waren geëindigd. 

Lion King

In de eerdere versie van The Lion King zou Scar in de vechtscène met Simba levend zijn verbrand. Waarom ze het hebben aangepast? Te gruwelijk misschien? Nou ja, verscheurd worden door hyena’s (het uiteindelijk einde) is ook geen pretje.

Se7en

In een ‘mildere’ versie van het script was de beruchte doos uit de film gevuld met het hoofd van Mills’ favoriete hond. Je mag Brad Pitt voor het uiteindelijke einde bedanken trouwens. De acteur hield voet bij stuk: Tracy’s hoofd in de doos of er komt geen film. 

Alien

Ridley Scott had verschillende eindes bedacht voor Alien. In één daarvan zou het hoofd van hoofdpersoon Ripley worden afgerukt door het buitenaardse misbaksel, waarna deze haar (nog intacte) stembanden zou gebruiken om een eindspeech te geven. Jummy.

Pretty Woman

Pretty Woman valt met gemak in de categorie ‘Happily Ever After-films’, toch was dit niet altijd zo. Volgens Julia Roberts was het originele script een “duister, depressief, vreselijk, verschrikkelijk verhaal over twee afschuwelijke mensen en [haar] karakter was een drugsverslaafde, slecht gehumeurde, grove, niet-grappige, domme hoer.” Klinkt gezellig.

Star Wars VI: Return of the Jedi

Herinner je je die dramatische climax uit Star Wars episode VII nog, waar (spoiler alert) Han Solo het loodje legt? Als het aan producer Gary Kurtz had gelegen, was dat al veel eerder gebeurd. Hij wilde dat Han zou omkomen in deel 6, maar daar stak George Lucas een stokje voor. 

Lees verder