Jane Fonda in Feminists: What Were They Thinking?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jane Fonda in Feminists: What Were They Thinking?

Deze 5 documentaires wil je als vrouw gezien hebben

|
|

Laatste update:

Even geen heftige documentaires over seriemoordenaars. Voor Internationale Vrouwendag zetten we 5 docu’s voor je op een rij die je als vrouw gezien moet hebben. Overigens zou iedereen deze verhalen moeten bekijken.

Deze documentaires zetten je aan het denken over het verleden van de seksegelijkheid en maken duidelijk dat er nog veel moet gebeuren. De meest uiteenlopende verhalen komen voorbij; van een inspirerende feministische strijd tot de verschrikkelijke verkrachting van twee Amerikaanse tienermeisjes.

- Feminists: What Were They Thinking?

In 1977 bracht fotograaf Cynthia MacAdams een boek uit met allerlei foto’s van vrouwen die het feminisme omarmen. De documentaire gaat terug naar deze foto’s en de vrouwen die geschiedenis schreven. Vrouwen van alle leeftijden en achtergronden - waaronder Jane Fonda en Lily Tomlin uit Netflix-hit Grace & Frankie - geven interviews en praten over identiteit, abortus, afkomst en moederschap.

Feminists: What Were They Thinking? is te bekijken via Netflix.

- WOMAN

WOMAN is een indrukwekkend project van regisseurs Yann Arthus-Bertrand en Anastasia Mikova. Ze geven 2000 vrouwen uit 50 verschillende landen het woord. Deze documentaire bespreekt problemen die vrouwen meemaken, maar het focust vooral op hun kracht en hoe ze de wereld veranderen.

WOMAN is te bekijken via Amazon Prime Video.

- Miss Representation

Deze documentaire onderzoekt hoe de media bijdragen aan het gebrek van vrouwen in topposities. Het motto van de film is ‘You can’t be what you can’t see.’ Hiermee zeggen ze dat jonge vrouwen positieve rolmodellen nodig hebben, maar dat de media die nog niet heeft gegeven.

Miss Representation is te bekijken via hun website.

Kijktips? Luister Bankplakkers!meer

- Audrie & Daisy

Twee bijna identieke en even verschrikkelijke verhalen van twee verschillende Amerikaanse scholieren, Audrie en Daisy. Beiden zijn seksueel misbruikt en waren destijds 15 en 14 jaar oud. Na de gebeurtenissen kregen Audrie en Daisy, en hun families, last van cyberbullying en vandalisme. Een huis werd zelfs in brand gestoken! Mensen noemden de meiden leugenaars en volgens de politie sheriff zijn ze net zo schuldig als de jongens die hen misbruikte.

Audrie & Daisy is te bekijken via Netflix.

- Period. End of sentence.

Hygiënische menstruatieproducten zijn helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Deze inspirerende documentaire volgt een lokale groep vrouwen in India die leren om maandverband te maken met behulp van een machine. Er vormt een echte maandverband-revolutie en ze doorbreken de taboe rondom menstruatie.

Period. End of Sentence. is te bekijken via Netflix.

Naast deze real life heldinnen zijn er ook genoeg inspirerende vrouwen in films en series. Wij verzamelde de 15 beste films over moedige vrouwen.

Lees verder