Dertiende aflevering Floris in première

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dertiende aflevering Floris in première

Dertiende aflevering Floris in première

|
|

Laatste update:

Bijna 47 jaar na de uitzending van de twaalfde en laatste aflevering van de tv-serie Floris, gaat een nog niet eerder vertoonde dertiende aflevering in première.

Floris

De televisieserie uit 1969 met Rutger Hauer (Floris) en Jos Bergman (Sindala) bestond uit twaalf zwart-wit afleveringen. Aanstaande vrijdag wordt een dertiende aflevering vertoond op het kasteel Doornenburg aan de rivier de Linge, waar Floris in de slotgracht sprong.

Rutger Hauer is ook aanwezig bij de première. Zijn rol als de middeleeuwse ridder Floris van Rosemondt betekende voor Hauer zijn doorbraak als acteur.

Het Gericht

Paul Verhoeven was de regisseur van de twaalfdelige serie, die in 1969 werd uitgezonden. Een dertiende aflevering, getiteld Het Gericht, werd om verschillende redenen nooit afgemonteerd en is ook nooit vertoond. Het ruwe filmmateriaal was in bezit van de schrijver van de serie, Gerard Soeteman.

Om een volwaardige aflevering te krijgen, zijn er nu tussen de beelden zwart-wittekeningen gemonteerd van tekenaar Gerrit Stapel, die met Soeteman eerder Floris-strips maakte.

Ken jij de intro van Floris nog? Bekijk 'm hierboven!

Lees verder