Derek de Lint in In Levenden Lijve

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Derek de Lint in In Levenden Lijve

Derek de Lint: ‘Belachelijk dat alles een wedstrijd is’

|
|

Laatste update:

Derek de Lint, o.a. bekend als dokter Rossi uit Gooische Vrouwen, begint binnenkort met zijn nieuwe programma In Levenden Lijve. Lang hoefde de acteur niet na te denken over zijn deelname: ‘Wat een verademing, het is geen wedstrijd!’

In veel programma’s nemen bekende Nederlanders het tegen elkaar op, maar dat bevalt De Lint eigenlijk niet. “Ik vind het belachelijk dat alles tegenwoordig een competitie moet zijn, het liefst tussen BN’ers die iets doen wat ze niet kunnen.”

In In Levenden Lijve duikt De Lint in het leven van bekende historische figuren, zoals Marco Polo, de heilige maagd Maria en Jeanne d’Arc. Wat weten we nou eigenlijk zeker over deze mensen, en hoe zagen ze er uit? Aan het slot van iedere aflevering toont een 3D-designer een schets van deze wereldberoemde figuren, op basis van het onderzoek.

Derek de Lint op het spoor van Cleopatra

De Lint is geen echte expert, maar met zijn nieuwsgierigheid spreekt hij met mensen die er wél veel van af weten. “Ik moet het hebben van mijn nieuwsgierigheid: ik wil oprecht weten wie William Shakespeare was, hoe die man leefde. Ik ben dus geen betweter, maar een geïnteresseerde leek, misschien is dat ook aantrekkelijk voor kijkers.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Je ziet In Levenden Lijve vanaf vrijdag 11 februari op NPO2, om 22:15 uur. De eerste aflevering draait om de wereldberoemde Egyptische farao Cleopatra. Wie was deze koningin en was ze écht zo beeldschoon als gefluisterd werd?

Deze week in Veronica Superguide

In Veronica Superguide praat sportverslaggever Bert Maalderink over zijn verwachtingen voor de Olympische Spelen. Volgens de altijd positieve Bert ‘kunnen de Spelen nogal tegen gaan vallen. Wat óók tegenvalt is dat Jort Kelder niet meedoet aan het nieuwe seizoen van Dragons Den.

Derek de Lint: ‘Belachelijk dat alles een wedstrijd is’

Rolf Sanchez schakelde hulp in nadat hij bekend werd via Beste Zangers, en in De Verschrikkelijke Jaren 80 ontdekken we een nieuwe kant van Jacob Derwig.

De nieuwe Veronica Superguide ligt vanaf vandaag in de winkel.

Lees verder