Dennis Weening

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dennis Weening

Dennis Weening doet boekje open over Mars-rel Expeditie Robinson

|
|

Laatste update:

De beruchte Mars-rel rondom Expeditie Robinson is nog stééds niet gaan liggen. Nu voegt oud-presentator Dennis Weening er weer een wending aan toe. Volgens hem ging het niet om een BN'er-kandidate en was ze ook geen Nederlandse deelneemster.

Britt Dekker deed zo'n drie maanden geleden een bizarre onthulling over Expeditie Robinson: een crewlid zou een kandidate een Mars hebben gegeven 'in ruil' voor orale seks. Britt kende de kandidate in kwestie, vertelde ze er ook nog bij. Dennis Weening, die het programma jaaaaren presenteerde, komt met een heel ander verhaal. 

'Ik weet dit verhaal'

"Ik weet dit verhaal, ik ken de roddel", zegt hij in de podcast Off the Record van NPO Radio 2. "Ik weet wie het was. Het was nog voordat er BN’ers mee gingen doen. Het verhaal is dan ‘wat je hebt gehoord’, ‘die en die kandidaten’ die zo’n honger had…" , herinnert hij zich. Hoe hij het begreep: er waren zogenoemde 'nightguards' die in de avond de kandidaten in de gaten houden. Een van die mannen zou het gedaan hebben.

Dennis over de nightguards

"Op het moment dat de crew weggaat, moeten natuurlijk wel de kandidaten in de gaten worden gehouden. Die nightguards komen uit allerlei verschillende landen en zitten daar dan in hun hangmatje de boel een beetje in de gaten te houden…" Dit speelt zich volgens Dennis af in een tijd waarin Expeditie nog zonder BN'ers op tv kwam. "Die kandidate is naar diegene toegegaan en die schijnt dat gezegd te hebben in ruil voor een Mars."

"We zijn al een stuk verder", concludeert presentator Giel Beelen. "Het was géén BN’er, het was géén Nederlander."

Lees ook: Expeditie Robinson ontsloeg medewerker na ongepast moment

Vanwege de Voice-rel moest RTL ingrijpen in de programmering. Hierdoor komt een Videoland-versie van Expeditie Robinson tóch op tv, en wel vanaf donderdag 10 maart om 20:30 uur op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder