Guusje Nederhorst

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Guusje Nederhorst

Den Haag krijgt eerste Guusje Nederhorststraat

|
|

Laatste update:

Niet veel soapies kunnen zeggen dat er een straat naar ze is vernoemd. De in 2004 overleden Guusje Nederhorst heeft dat wel voor elkaar gekregen. In Den Haag komt namelijk de eerste Guusje Nederhorststraat.

Guusje Nederhorst is niet alleen bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden, haar zangcarrière in het trio Linda, Roos en Jessica en haar relatie met Kane-zanger Dinand Woesthoff. Guusje is waarschijnlijk veel bekender door iets wat niets met zingen of acteren te maken heeft: Woezel en Pip.

Woezel en Pip

De kinderboekenserie is in veel gezinnen met kinderen aanwezig. Zijn het niet de boeken, dan de tandpasta, de luiers of de films, want de kinderverhalen over twee hondjes zijn inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Daarmee ook Guusje Nederhorst, die tot ze overleed aan borstkanker woonde in Den Haag.

Langgekoesterde droom

Het mediabedrijf achter de populaire kinderreeks, Dromenjager, heeft positief gereageerd op het besluit van de gemeente Den Haag. Dromenjager wordt gerund door Dinand en zijn vrouw Lucy. Het is volgens het koppel een langgekoesterde droom om Guusje te eren met een vaste locatie in de stad waar Guusje zoveel jaren woonde.

Guusje Nederhorststraat

De Guusje Nederhorststraat is nog in aanbouw, want het komt te liggen in een nieuwbouwwijk aan de rand van Den Haag, waar meer schrijversnamen komen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder