lion king deepfake

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
lion king deepfake

'Deepfake' video van The Lion King opgedoken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Niet alleen de makers van de originele animatie The Lion King hadden kritiek op de live-action (ze vonden de remake lelijk!) Meer mensen vonden dat de dieren wel erg weinig emotie in hun gezicht hadden. 'Te echt', werd gezegd. Tsja, die film draait nu al in de bioscopen, dus daar is weinig meer aan te fixen. Maar wél als je aan de knutsel gaat met deepfake software. En na de foto's van de 'remake van de remake', is er nu ook een filmpje!

Deepfake

De vormgevers Nikolay Mochkin en Jonty Pressinger waren het er roerend mee eens: er mocht wel wat meer expressie in die koppies van The Lion King. En nu bestaat de (enorm creapy) software om gezichten te vervormen, ook wel deepfake genoemd. Dat is hetzelfde waarmee filmpjes worden gemaakt waarin iemand iets zegt wat 'ie nooit gezegd heeft. Trump die bijvoorbeeld zegt: 'ik ga nu quantum mechanica uitleggen'.

Nu ook video

Eerder deelden ze al de foto's die ze hadden gecreëerd online, van hoe The Lion King  er uit had kunnen zien. Maar nu is er dus een filmpje met bewegende beelden online gezet. Het filmpje van The Lion King mét gezichtsuitdrukkingen duurt maar 18 seconden, maar geeft een indruk van hoe het óók had kunnen zijn. En dat is lang niet gek.

Geintje

Deepfake kan hartstikke nare consequenties kan hebben, want het is wel een beetje eng als je mensen van alles kan laten roepen zonder dat het herkenbaar is als nep. Maar je kunt er dus ook creatief mee aan de slag, of een geintje mee maken. En dat is eerder ook gebeurd met Game of Thrones, toen een stel computergeeks het tijd vonden voor excuses voor het beroerde einde van de serie. Geslaagd experiment. 

En, moet de hele live-action van The Lion King door de deepfake gehaald worden? De reacties op YouTube zijn enthousiast. 

Lees verder