De Verraders-Ferri Somogyi in tranen: 'Ik heb gemeen gespeeld'

De Verraders doen er alles aan om de verdenking bij zichzelf weg te halen. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek: Ferri Somogyi maakt zichzelf verdacht en moet zijn hachje redden aan de ronde tafel.

Check hier onze De Verraders-overzichtspagina met het laatste nieuws én meer!

Ferri Somogyi de verraders

De drie Verraders, Maria Fiselier, Sander Huisman en Katinka Simonse, stelden vorige week een dodenlijst op. Er stonden vier namen op die lijst, namelijk: Selma Omari, Noor Omrani, Sunny Bergman en Thomas Cammaert. Vandaag bleken de Verraders Sunny uit de weg geruimd te hebben… Zij was de enige logische kandidaat om de verdenking bij Sander weg te halen.

Sander de Verrader

Eerder zagen we dat Sander zich door zijn zenuwachtige gedrag meteen verdacht maakte. Katinka en Maria besloten vorige week daarom meteen een poging te doen om hem te slachtofferen. Hun plannetje mislukte echter... Vanavond besloot het trio daarom een frisse doorstart te maken. De grote vraag was of het nog zou lukken om Sander veilig te stellen.

Giorgio of Ferri?

De Verraders willen Giorgio Hokstam verdacht maken... En dat lukt Maria zelfs verdraaid goed! Maar dan gooit Ferri Somogyi zijn eigen glazen in door zijn medespelers te saboteren tijdens een spel. Er worden meteen plannetjes gesmeed om op Ferri te stemmen tijdens de ronde tafel. “Dat is gewoon straf, als je het spel zo speelt”, zegt Selma.

'Heel symbolisch'

Als de kandidaten terugkomen bij het kasteel blijft Ferri alleen achter: “Een soort van heel symbolisch”, zegt hij. Hij mag de wapenkamer in, maar weet geen dolk te bemachtigen. Hij moet dus extra hard zijn best doen om zijn hachje te redden. Hij neemt daarom als eerste het woord aan de ronde tafel. Hij biedt met tranen in zijn ogen excuses aan: "Ik heb niet vals gespeeld, ik heb wel gemeen gespeeld."

Ferri wordt emotioneel

Ferri legt uit waarom het feit dat iedereen van hem wegliep hem zo aangreep: zijn broer is jong overleden, daarna kwam de acteur in een neerwaartse spiraal terecht: "En toen liepen mensen letterlijk in een boog om me heen." Ferri's medekandidaten zijn verdeeld, sommigen denken dat hij simpelweg de verdenking van zichzelf af wilde halen. "Mensen kunnen ver gaan in dit spel", zegt Jan Slagter. 

Ferri's excuses blijken echter voldoende te zijn: Giorgio wordt weggestemd. 

De Verraders zie je elke vrijdag om 20.00 uur op RTL 4. Wist je trouwens al dat er een seizoen met onbekende Nederlanders aankomt?