De Verborgen Parel: The Fall

Veronica Superguide logo
De Verborgen Parel: The Fall

De Verborgen Parel: The Fall

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Ruben Praster

Naast de talloze aanraders van vrienden, social media-pagina’s en zelfbenoemd serie-experts, ben ook jij vast weleens het overzicht kwijt: welke serie moet ik nou echt gaan kijken? Dit keer: The Fall.

Jamie Dornan

De eerste trailer van Fifty Shades Darker werd binnen één dag de meest bekeken trailer ooit en dat is een mooie aanleiding om de Verborgen Parel te wijden aan The Fall. In deze Britse misdaadserie speelt Jamie Dornan, die we natuurlijk beter kennen als Christian Grey, de rol van sexy seriemoordenaar Paul Spector. Ja, dat lees je goed, hij speelt een sexy seriemoordenaar. The Fall is namelijk alles behalve een brave Britse detective.

The Fall

In The Fall jaagt rechercheur Stella Gibson op een mysterieuze moordenaar die de straten van Belfast onveilig maakt. De dader blijkt Paul Spector te zijn, op het eerste gezicht een vriendelijke vader met een doodgewoon huwelijk en twee schattige kinderen maar hij heeft een heel duister geheim. Als je nog niet overtuigd bent, geven we je 8 redenen waarom je The Fall niet mag missen.

Kat-en-muis spel

1. Voor de fans van Fifty Shades of Grey is Jamie Dornan natuurlijk de belangrijkste reden om The Fall te bingewatchen. In een interview met The Hollywood Reporter vertelde Dornan dat hij de rol van Christian Grey te danken heeft aan The Fall. ‘Als ik de serie niet had gemaakt, was ik niet eens in aanmerking gekomen voor Fifty Shades’.

2. Tegenover seriemoordenaar Paul Spector staat rechercheur Stella Gibson, gespeeld door Gillian Anderson (The X-Files). Zij is een sterke vrouw die zich van niemand iets aantrekt en haar eigen visie heeft op seks en relaties. Stella is de tegenpool van Paul en tussen de twee ontstaat een heel spannend kat-en-muis-spel.

3. The Fall is geen gewone detective. Aan het begin kom je te weten wie de moordenaar is en krijg je een kijkje in zijn doodnormale leventje. Hij is een lieve vader en attente echtgenoot. Dat maakt de serie erg realistisch en ook erg creepy. Want seriemoordenaar Paul zou zomaar je buurman kunnen zijn… 

Seks

4. Een ander verschil met Britse detectives is de hoeveelheid seks in The Fall. Stella Gibson is een mannenverslinder die elke man om haar vinger kan winden en Paul Spector is de helft van de tijd halfnaakt en verleidt de babysitter.

5. De verhaallijn tussen Stella en Paul is niet de enige interessante verhaallijn in de serie. Op de achtergrond gebeurt ook voldoende, waaronder een undercovermissie die volledig fout dreigt te gaan en een doofpotaffaire.

6. Niet iedereen overleeft het eerste seizoen. Raak dus niet al te gehecht aan bepaalde personages, want niemand is veilig in The Fall.

Netflix

7. De serie is makkelijk te bingewatchen. Het eerste seizoen telt vijf afleveringen en het tweede seizoen heeft er zes. Beide seizoenen staan ook op Netflix.

8. Heb je alle afleveringen gezien en kan je niet wachten op het vervolg? Goed nieuws! Op 29 september start op BBC Two het derde seizoen om 22.00 uur.

Lees verder