De Verborgen Parel: The Affair

Veronica Superguide logo
De Verborgen Parel: The Affair

De Verborgen Parel: The Affair

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Naast de talloze aanraders van vrienden, social media-pagina’s en zelfbenoemd serie-experts, ben ook jij vast weleens het overzicht kwijt: welke serie moet ik nou echt gaan kijken? Dit keer: The Affair.

The Affair

The Affair gaat - verrassend genoeg - over een affaire. Maar niet zo maar een: Noah Solloway is een schrijver die het nog niet helemaal heeft gemaakt. Met flinke tegenzin vertrekt hij met zijn vrouw - wier vader wel een succesvol schrijver is - en vier kinderen op vakantie naar zijn schoonouders. Onderweg ontmoet hij de knappe, eveneens getrouwde, serveerster Alison, met wie de vonk direct overspringt. Ze beginnen een affaire, maar daarmee leggen ze veel meer wonden bloot dan ze aanvankelijk gedacht hadden.

Nog niet overtuigd waarom je The Affair moet gaan kijken? Wij geven je nog 8 redenen.

1. Een van de eerste scenes van de serie is direct ongelooflijk ’shocking’!

Personages

2. De hoofdpersonen zijn stuk voor stuk ontzettend goed uitgewerkt. Alle personages hebben zowel sympathieke, als eigenaardige, als reuze irritante trekjes, waardoor het net lijkt alsof ze bij je om de hoek zouden kunnen wonen. Je leert ze steeds beter kennen en wilt daardoor de serie blijven kijken.

3. Actrice Maura Tierney speelt Helen Solloway, de vrouw van bedrieger Noah Solloway, en dat doet ze fantastisch. Ze sleepte met haar rol een Golden Globe binnen en werd genomineerd voor een Emmy en een Critics Choice Award. De gepijnigde, maar ijzersterke vrouw spelen, is Tierney op het lijf geschreven. Ze is bekend van onder meer ER en Liar Liar, maar had haar doorbraak met NewsRadio, waarin ze een grappige rol speelt.

4. Ook Dominic ’Noah Solloway’ West levert een sterk staaltje acteerwerl af. Hij werd genomineerd voor een Golden Globe. Tegenspeelster Ruth ’Alison’ Wilson won er eentje voor haar hoofdrol. En hadden we al gezegd dat Joshua ’Pacey' Jackson uit Dawson’s Creek’ in The Affair speelt?

5. De rode draad van het verhaal is de affaire van Noah en Alison, maar hier tussendoor sluimert een andere interessante verhaallijn: een brute misdaad. Aan het begin van de serie heb je nog geen idee wat er gebeurt is, maar hoe verder je komt, hoe belangrijker hij wordt. Wat is er precies gebeurd?

Verschillende perspectieven

6. Je bekijkt de serie steeds vanuit het perspectief van een ander personage. In de eerste paar afleveringen krijg je een half uur ’Noah’ en dan een half uur ’Alison’ te zien, maar naarmate de serie vordert, komen daar steeds meer perspectieven bij. Interessant! En het houdt het tempo van de serie hoog.

7. De recensies voor The Affair zijn lovend. Zo zeiden de recensenten van The Guardian over de serie: ”een duistere en verleidelijke twist in het verhaal van overspel.” ”Dominic West en Ruth Wilson blinken uit in dit rauwe, sexy en gladde drama", meldde The Independent. Op IMDB krijgt The Affair een 8.

8. Van The Affair zijn twee seizoenen gemaakt en het derde beleeft haar Amerikaanse premiere in november op Showtime. De eerste reeks zie je nu al op Netflix. 

Lees verder