De Verborgen Parel: London Spy

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Verborgen Parel: London Spy

De Verborgen Parel: London Spy

|
|

Laatste update:

Bij een BBC-serie genaamd London Spy kan je wel raden waar het over gaat. Ook al dekt de titel de lading (het gaat inderdaad over een spion in Londen), toch gaat het om veel meer dan alleen een spannend verhaal. De makers hebben de schimmige wereld van inlichtingendiensten gebruikt om een tragisch liefdesverhaal te vertellen.

Even kort:

Wildebras Danny komt na een wilde avond uit de serieuze bankier Alex tegen. Hij wordt op slag verliefd en het duurt niet lang voor de twee tegenpolen een relatie met elkaar krijgen. Danny is gelukkiger dan ooit, tot Alex op een dag niets meer van zich laat horen. Als Danny dan ook nog eens beschuldigd wordt van de moord op zijn vriend, raakt hij verstrikt in een mysterieus complot en vraagt hij zich af wie hij eigenlijk kan vertrouwen. 

Al nieuwsgierig? Wij geven je nog acht redenen om de serie te gaan kijken.

1. Hoofdpersoon Danny wordt gespeeld door Ben Wishaw, die je misschien nog wel kent als de nieuwe Q uit James Bond-films Skyfall en Spectre, of anders ken je hem vast nog als de creepy seriemoordenaar uit Perfume. Hij zet in London Spy de rol van zijn leven neer. Wishaw speelt Danny als een fragiele, emotionele maar ook dappere, eigenwijze en slimme jongen die ondanks alle tegenslagen in zijn leven niet van opgeven weet. 

2. Wishaw is niet het enige acteerkanon in London Spy. Naast een sterke Jim Broadbent (bekend uit Bridget Jones’s Diary, Harry Potter and the Half-Blood Prince) schittert Charlotte Rampling (Broadchurch, Assassin’s Creed) als de kille moeder van Alex. De scène waarin ze Danny ondervraagt over zijn relatie met Alex bezorgt je geheid koude rillingen.

3. De liefdesrelatie tussen Danny en Alex is het hart van de serie. Het complot is eigenlijk bijzaak. Danny wil gewoon weten wat er met Alex is gebeurd en of hun relatie wel echt was. Dat hij daardoor meerdere inlichtingendiensten tegen zich in het harnas jaagt, is een risico dat hij voor de liefde graag neemt.

4. London Spy wordt verteld vanuit het oogpunt van Danny. Er zijn geen scènes met spionnen in achterkamertjes die snode plannen bedenken of heftige achtervolgingen uitstippelen. De serie is erg realistisch en als kijker volg je de ontdekkingsreis van Danny op de voet en voel je zijn angst, onzekerheid, wanhoop en woede. 

5. De regie is in handen van Jakob Verbruggen. Waarschijnlijk zegt de naam van deze Belgische regisseur je weinig maar hij is de man die The Fall regisseerde en hij heeft afleveringen van House of Cards en Black Mirror op zijn naam staan. Net zoals The Fall is ook London Spy een rustige, kalme en poëtische thriller vol met mooie beelden. 

6. Bingewatch-alert! London Spy is een miniserie en telt maar vijf aflevering van ieder één uur. Perfect, dus!

7. London Spy heeft een duidelijk einde en het verhaal wordt afgerond. In de laatste aflevering wordt alles duidelijk en ook al staat er geen tweede seizoen gepland, die laatste scène houdt de deur wel op een kiertje voor een mogelijk vervolg. 

Hier kijk je deze top serie:

8. De serie is te zien op Netflix maar ook als je geen abonnee bent van de streamingdienst kan je van London Spy genieten. Vanaf maandag 20 maart is de serie te zien op NPO2 om 22:55 uur. En na de uitzending zijn de afleveringen tijdelijk terug te kijken op Uitzending Gemist. 

Lees verder