De Verborgen Parel: Crazy Ex-Girlfriend

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Verborgen Parel: Crazy Ex-Girlfriend

De Verborgen Parel: Crazy Ex-Girlfriend

|
|

Laatste update:

Naast de talloze aanraders van vrienden, social media-pagina’s en zelfbenoemd serie-experts, ben ook jij vast weleens het overzicht kwijt: welke serie moet ik nou echt gaan kijken? Dit keer: Crazy Ex-Girlfriend.

Crazy Ex-Girlfriend

De succesvolle, intelligente advocate Rebecca Bunch is doodongelukkig en depressief. Op een belangrijk moment in haar leven, ze krijgt promotie, krijgt ze last van een angstaanval en rent ze het gebouw uit. Dan ziet ze opeens haar eerste echte liefde, Josh, die ze kent van zomerkamp. Ze probeert hem te strikken voor een date, maar hij staat op het punt te verhuizen en is niet echt geïnteresseerd in haar. Dit heeft Rebecca niet echt door en ze grijpt de kans aan om haar eigen rotleven te ontvluchten en reist af naar het gat waar hij woont. Josh heeft al een vriendin, maar dat weerhoudt Rebecca er niet van om voor hem te gaan

Crazy Ex-Girlfriend is een heerlijke zwarte en verrassende comedy, die je ziet op Netflix. Nog niet overtuigd? Wij geven je nog 8 redenen om de serie te gaan kijken.

1. Crazy Ex-Girlfriend mag dan een comedy zijn, er zit een zeer serieuze noot in. Het personage Rebecca Bunch kampt met heftige psychische problemen en dat komt niet nergens vandaan. Rachel Bloom, die haar vertolkt en het personage bedacht, had zelf ook last van haar geestelijke gezondheid en gebruikte haar eigen verhaal voor de serie. Dit maakt Crazy Ex-Girlfriend een diepgaande comedy.

2. Rachel Bloom is een geweldige actrice en misschien wel de volgende Tina Fey of Amy Poehler. Ze is pas 29 jaar oud, maar won al een Golden Globe en een Critics Choice Award. Ook dit jaar is ze weer genomineerd voor een Globe, die ze goed zou kunnen gaan winnen. Naast acteren, verhalen voor series bedenken, kan ze ook nog eens zingen (ja, Crazy Ex-Girlfriend zit boordevol muziek). We gaan nog veel van deze dame horen. 

3. De muziek. In Crazy Ex-Girlfriend wordt wat af gezongen en gedanst en hoe. Denk: The Lonely Island met Andy Samberg. Het is niet irritant musical-esque als Glee, maar juist heel divers. Alles komt voorbij: country, een Nicki Minaj-achtige rap, Bollywood en een heuse boyband. De nummers met bijbehorende videoclips zijn tevens te bekijken/beluisteren op het YouTube-kanaal van Rachel Bloom.

4. Niet alleen Rachel Bloom won prijzen voor haar vertolking van Rebecca Bunch, Crazy Ex-Girlfriend werd ook op andere vlakken bekroond. Zo kreeg de serie Golden Globes voor de muziek en dans en won het een Breakthrough Award.

5. Rebecca Bunch is een geweldig personage, maar ze is niet het enige. Eigenlijk spelen er geen grote namen in Crazy Ex-Girlfriend, maar de acteurs en actrices zijn stuk voor stuk een feest om naar te kijken. Zowel de grotere als kleinere rollen zijn goed uitgewerkt. Oh ja, Dr. Phil komt ook nog even langs.

6. Humor voert dus absoluut de boventoon in Crazy Ex-Girlfriend, maar voorspelbaar is de serie absoluut niet. Dramatisch is hij ook en bij vlagen romantisch, maar niet te zoetsappig. Verwacht verrassende plotwendingen en originele verhaallijnen.

7. Toen wij zagen dat Crazy Ex-Girlfriend naar Netflix kwam, dachten we even: 'weer zo'n vrouwenserie a la Jane the Virgin?' Maar nee hoor, de show is voor mannen net zo leuk als voor vrouwen (gehoord op de redactie).

8. Het complete eerste seizoen van Crazy Ex-Girlfriend staat op Netflix, dit kun je dus bingewatchen. Daarnaast verschijnt er elke week, een paar dagen na de Amerikaanse release, een gloednieuwe aflevering. 

Lees verder