De ups en ups van Lieke van Lexmond

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De ups en ups van Lieke van Lexmond

De ups en ups van Lieke van Lexmond

|
|

Laatste update:

Na haar tweede bevalling is Lieke van Lexmond sinds gisteren terug op de buis met een nieuwe reeks afleveringen van Lelijke Eendjes bij RTL 5. En daarnaast is ze óók weer te zien als Noor Damen in het tweede seizoen van Centraal Medisch Centrum. Op televisie hoort Lieke dan eigenlijk ook gewoon thuis. 

Dat wist ze al héél erg vroeg, want ze was dertig jaar geleden al voor het eerst te zien in reclamespotjes van Royco, Melkunie en Calvé Pindakaas. Tijd voor een overzichtje.

De grote doorbraak van Lieke bij het grote publiek is twintig jaar geleden alweer in de soap Goudkust. Na haar intrede blijft ze de soap tot het einde trouw, dat is na een verhuizing van SBS 6 naar FOX en daarna nog eventjes naar Net 5 uiteindelijk in 2001. Klaar met soap is La Lexmond blijkbaar nog niet, want in 2002 is ze drie maanden te zien als Charlie Fisher in Goede Tijden, Slechte Tijden, als vervangster van Aukje van Ginneken. Voordat Lieke goed en wel is vertrokken krijgt ze een telefoontje of ze de rol vast wil blijven spelen. Uiteindelijk is Lieke tot begin 2012 te zien als Charlie.

Lieke is een veel te bezig bijtje voor maar één klusje, zo is ze in haar GTST-jaren maar liefst twee keer in de Playboy te zien. De eerste keer in de kersteditie van 2007, een tweede maal volgde in de herfst van 2008.

De ups en ups van Lieke van Lexmond

Op televisie zet Lex ondertussen haar eerste stapjes als presentatrice. RTL 4 bombardeert haar als het nieuwe talent en zet haar op paradepaardjes als De TV Makelaar, Het Zesde Zintuig, Dancing With the Stars, Expeditie Poolcirkel en Mijn Leven in Puin. De laatste tijd is ze vooral presenterend op RTL 5 te zien, met Idols en elke maandagavond in Lelijke Eendjes.

Lees verder