Spider-Man Twin Towers reflection

Veronica Superguide logo
Spider-Man Twin Towers reflection

De Twin Towers-Trailer voor de allereerste Spider-Man is terug

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Lezers van boven de dertig kunnen zich wellicht nog herinneren dat de eerste Spider-Man film uit 2002 al ongeveer een jaar voordat die uit zou komen een vette teasertrailer had. Hierin was te zien hoe Spidey een helikopter met een stel vluchtende bankovervallers wist te vangen in een web dat de superheld tussen de Twin Towers van het New Yorkse World Trade Center had gespannen.

Na de aanslagen van 11 september (die volgens de in Spider-Man: Far From Home meespelende Jeroen van Koningsbrugge een stunt waren?!) trok Sony als de wiedeweerga deze trailer terug uit de theaters. Op het internet waren nog wel versies met slechte beeldkwaliteit te zien, maar nu is de trailer digitaal gerestaureerd en wel weer op YouTube te zien.

Het gaat hier niet om een initiatief van Sony Pictures zelf, sterker nog: het is maar de vraag of de studio hier blij mee is. Deze gerestaureerde trailer in 4k hi-def is het resultaat van de huisvlijt van een paar enthousiaste YouTubers; ene Yoshi Killer2S heeft de beeldkwaliteit opgeblazen tot 35mm 4K, terwijl ene Notelu de kleuren gecorrigeerd heeft. En dankzij deze heren die teveel vrije tijd om handen hebben kunnen wij nu de originele Spider-Man trailer weer in al zijn glorie bekijken.

Lees verder