The Lone Ranger met Johnny Depp en Armie Hammer

Veronica Superguide logo
The Lone Ranger met Johnny Depp en Armie Hammer

De tv-tips voor juni zijn er!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Juni belooft een goede maand te worden! Er staan veel nieuwe programma’s en filmpremières op de planning! Trap die vieze festivalsneakers maar uit en plof lekker op de bank neer met een zak chips op je schoot. Hier zijn de Superguide tv-tips voor juni!

Zaterdag 1 juni

Ronald Goedemondt: Geen sprake van – 21:35 op NPO1

Er komen enkel goede dingen uit de mond van deze Brabantse cabaretier. Ook zijn zesde show stelt niet teleur, critici smijten gul met vier of vijf sterren. Maar pas op: het is na de show dweilen geblazen, want u houdt het niet droog door de herkenbare situaties over bowlingschoenen en afritsmouwen.

Zondag 2 juni

Years and Years – 21:00 op BBC First

In een politiek en economisch instabiel tijdperk werkt de familie Lyons zich behendig op door de rangen van de Britse elite. Hun levens komen samen op een bizarre avond in 2019, wanneer het hoofd van de familie - de populistische politica Vivienne Rook (een geweldige Emma Thompson) - live op tv een politiek schandaal veroorzaakt.

Top 50 van 50 jaar Pinkpop – 21:15 op NPO3

Wordt het de duik in het publiek van Eddie Vedder, de donkere wolken boven Metallica of de monumentale versie van 'God is a DJ' van Faithless? De Top 50 van 50 jaar Pinkpop, samengesteld door de kijker zelf, laat het Limburgse festival in al zijn verscheidenheid zien, vol met reportages, interviews, onvergetelijke momenten en heel veel goede muziek.

Maandag 3 juni

The Lone Ranger – 20:30 op NET5

In de tv-serie The Lone Ranger stonden de gemaskerde cowboy en zijn indiaanse hulpje Tonto arme sloebers bij tegen bandieten. Ruim een halve eeuw later kwam het team van Pirates of the Caribbean met een filmversie, waarin Tonto de hoofdrol opeist. Logisch want Johnny Depp vertolkt de indiaan, terwijl Armie Hammer als Lone Ranger de tweede viool speelt. De film zit vol actie en spektakel, flamboyante bijrolspelers, freaky schurken, plotwendingen en gekibbel.

Prison Break – 22:00 op FOX

Zeven jaar na wat het definitieve einde van Prison Break leek, met een morsdode Michael Scofield, werden we twee jaar geleden tóch op een reünie getrakteerd. De getikte T-Bag is weer van de partij, en heeft informatie waaruit Lincoln en Sara concluderen dat Michael nog leeft. Al zit hij vanzelfsprekend wel weer in de gevangenis. In Jemen deze keer, want geen Prison Break zonder prison natuurlijk.  

Woensdag 5 juni

De Ramadan conference – 20:35 op NPO1

Na dertig dagen op een houtje bijten, is het vandaag voor honderdduizenden Nederlandse moslims gedaan met het vasten. Met nog anderhalf uur te gaan voordat de zon ondergaat, geven grapjurken Najib Amhali, Anuar en Rayen Panday in De Ramadanconference ieder hun eigen, soms bizarre kijk op de vastenmaand. Waarom wordt er tijdens deze periode bijvoorbeeld zoveel geroddeld en wat gebeurt er als je per ongeluk toch je tanden in een geroosterd kippetje zet?

De Slag om Libanon – 20:25 op NPO2

Danny Ghosen neemt in dit tweeluik de gespannen situatie in Libanon onder de loep aan de hand van gesprekken met inwoners van het land dat hij zelf als 15-jarige ontvluchtte. Hoe was zijn leven verlopen als hij wel in zijn moederland was gebleven?   

Donderdag 6 juni

Where to Invade Next? – 20:50 op NPO3

Michael Moore ziet hoe zijn land naar de verdoemenis gaat, maar als een echte Amerikaan weet hij de oplossing: jatten van anderen! Dus trekt hij eropuit om in andere landen ideeën te graaien en die op te eisen namens de VS.

Vrijdag 7 juni

Strangers – 20:25 op NPO2

Wanneer professor Jonah Mulray op de universiteit bezocht wordt door de politie, krijgt hij te horen dat zijn vrouw Megan in Hongkong verongelukt is. Ondanks zijn vliegangst besluit hij daar naartoe te reizen, maar eenmaal ter plekke komt hij tot een schokkende ontdekking. 

Zaterdag 8 juni

Thank You For The Music – 20:30 op SBS6

In iedere aflevering nemen drie duo’s het tegen elkaar op. Elk duo bestaat uit een vaste teamcaptain - Soundos El Ahmadi, Sanne Hans en Johnny de Mol - en een wekelijks wisselende BN’er. De duo’s spelen de leukste muziekspellen, van Pictionary met songtitels en hits verpakt in emoji’s tot instrumentale raadsels. Als een duo een muziekspel wint, kiezen ze 1 van de 6 speciale publieksleden. De BN'ers moeten puur op looks degene selecteren waarvan ze denken dat die het beste kan zingen. De muziek start… zingen maar! 

Zondag 9 juni

Pinkpop 2019 Live! – 23:05 op NPO3

Kan jij dit jaar niet bij Pinkpop zijn? Geen probleem! Je kan nu lekker vanuit je luie stoel genieten van de beste acts die vandaag hebben opgetreden op het festival. Ook op maandag wordt er een verslag van de 50e editie uitgezonden, maar let op: deze begint al om 19:25 uur. 

Maandag 10 juni

In de voetsporen van Dr. Pol – 20:30 op RTL4

Dr. Pol werkt al jaren als dierenarts in Michigan en is te volgen in The incredible Dr. Pol op National Geographic Channel. Maar de goede dokter is inmiddels 76 en kan wel wat hulp gebruiken. Dat gebeurt in de vorm van een soort talentenjacht waarbij Nederlandse dierenartsen mogen solliciteren naar een baan in de praktijk van Dr. Pol.

Lees verder