De Trailer voor 13 Reasons Why Seizoen 2 is hier

Veronica Superguide logo
De Trailer voor 13 Reasons Why Seizoen 2 is hier

De Trailer voor 13 Reasons Why Seizoen 2 is hier

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ze doen bij hun Netflix goed hun best om alles over het tweede seizoen van 13 Reasons Why zo streng mogelijk geheim te houden, maar nu is er dan toch een trailer. Denk nou niet dat die veel weggeeft over het verhaal, integendeel: na het kijken ervan heb je meteen dertien nieuwe vragen erbij, en zul je nog nieuwsgieriger en ongeduldiger zijn voor dat tweede seizoen dat vanaf 18 mei te zien is.

13 nieuwe vragen

In het eerste seizoen vindt Clay Jensen een doos cassettebandjes van zijn onlangs overleden klasgenootje Hannah Baker. Op deze tapes legt zij uit waarom zij zelfmoord gaat plegen. Clay gaat zo onderzoeken wat Hannah zo ver gedreven heeft. En na dertien afleveringen was het verhaal afgelopen zou je zeggen? Mooi niet, want er zijn nog volop vragen die beantwoord moeten worden. En na deze trailer hebben we er dus nog veel meer. Is Clay echt uit op wraak? Gaat hij voor eigen rechter spelen? Krijgt die smeerlap van een Bryce eindelijk zijn verdiende loon? Of komt hij toch weer met alles weg? En duikt Hannah nou steeds op in Clay zijn verbeelding? Of zijn dit flashbacks?

Controverse

13 Reasons Why is nogal door controverse omgeven, vooral omdat de serie het thema zelfmoord wel heel centraal stelt. Daarnaast is Jay Asher, de schrijver van het boek waar de serie op gebaseerd is, beschuldigd van seksueel misbruik. Netflix legt alle commotie naast zich neer, en gaat gewoon door met de serie die na het eerste seizoen een trouwe aanhang heeft gekregen. En deze fans komen vanaf vrijdag 18 mei weer ruimschoots aan hun trekken.

Lees verder