De Targaryens: Hoe is Rhaenyra verwant aan Daenerys?

Daenerys en Rhaenyra in House of the Dragon

Zit je nu al weken House of the Dragon te kijken en ben je ook benieuwd hoe deze incest-orgie uiteindelijk leidt tot Game of Thrones' Daenerys Targaryen? Veronica Superguide dook in de Targaryen-stamboom waarin iedereen het met iedereen doet en vertelt je precies hoe Rhaenyra verwant is aan Khaleesi.

Niets missen? Blijf op de hoogte van alles rondom House of the Dragon via onze overzichtspagina.

Let op: Dit artikel bevat spoilers voor House of the Dragon en mogelijk ook toekomstige seizoenen van de serie

Als je al verbaasd was over het gemak waarmee men het in House of the Dragon 'in de familie' houdt, moet je de totstandkoming van Daenerys eens zien. Dan is het een godswonder dat 'The Mother of Dragons' pas in Game of Thrones seizoen 8 haar shit verloor. Dany was gedoemd te mislukken omdat haar ouders broer en zus waren. Als we verder teruggaan in de stamboom, zien we nog veel meer schokkende details.

Hoe is Rhaenyra verwant aan Daenerys?

Want de kleinkinderen van Rhaenyra Targaryen en haar oom Daemon zochten het weer veel te dicht bij huis. Deze zus en broer Naerys en Aegon IV - kinderen van Viserys II, het kleine hummeltje van Rhaenyra en Daemon dat we laatst zagen in House of the Dragon - kregen samen Daeron II. Zijn match met Myriah Martell bracht Maekar I voort. Die kreeg vervolgens met Dyanna Dayne de zoveelste Aegon, deel V. En hij kreeg samen met Betha Blackwood maar liefst vijf kinderen, waaronder Jaehaerys II en Shaera. Deze broer en zus wilden het Targaryen-bloed puur houden en gingen voor incest. Hier kwamen - en ja, dan zijn we er bijna - weer twee kids uit die het OOK MET ELKAAR DEDEN. Dit waren 'Mad King' Aerys II en Rhaella, waar Daenerys uit voortkwam.

Kortom: Rhaenyra Targaryen is Daenerys' over-over-over-over-over-overgrootmoeder. Hieronder zie je de versimpelde versie van de Targaryen-stamboom waarin je direct ziet hoe de twee verwant zijn: