De soundtrack van Inception: Hans Zimmer live op Coachella

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De soundtrack van Inception: Hans Zimmer live op Coachella

De soundtrack van Inception: Hans Zimmer live op Coachella

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Componist Hans Zimmer tourt momenteel met tientallen muzikanten de wereld rond om zijn filmmuziek live ten gehore te brengen. Kijk, luister en huiver!

Koning Zimmer

De strijd om de titel van 'Koning van de filmmuziek' kent niet heel veel deelnemers. John Williams (Star Wars, Jurassic Park, Indiana Jones) en Ennio Morricone (Once Upon a Time in the West, The Mission) worden veelvuldig genoemd, vaak in dezelfde zin als Hans Zimmer. De Duitse componist maakte muziek voor onder andere The Lion King (waarvoor hij een Oscar won), Gladiator, Pirates of the Caribbean en ... Inception. Met de inmiddels welbekende hoorntoon in laatstgenoemde ('BRAAAM!') ontketende Zimmer een hype die sindsdien in vele andere trailers en films wordt gebruikt.

Coachella

Op het Coachella Valley Music and Arts Festival in California, beter bekend als simpelweg Coachella, kregen de 200.000 bezoekers dit weekend de kans om Hans Zimmer live in actie te zien. Zimmer tourt momenteel de wereld rond met tientallen muzikanten en is zelf ook niet te beroerd om mee te rocken met de meerdere instrumenten die hij beheerst. Natúúrlijk kwam ook de muziek van Inception voorbij en natúúrlijk koos de organisatie van Coachella dit fragment uit om op YouTube te delen. Op 21 juni staan Hans Zimmer en co in de Ziggo Dome in Amsterdam, mocht je nog kaartjes weten te scoren. BRAAAM!

Lees verder