Zweden, Songfestival, The Mamas

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Zweden, Songfestival, The Mamas

De Songfestival-inzending van Zweden komt je vast bekend voor

|
|

Laatste update:

Nu we sinds deze week weten met welk nummer onze inzending Jeangu Macrooy op het Songfestival-podium gaat shinen, kunnen we langzaam kijken naar de concurrentie. Zo werd in een spannend strijd gisteravond bekend dat The Mamas voor Zweden aantreden in mei. En die groep kan je best nog wel bekend voorkomen.

Herinner je nog John Lundvik, die vorig jaar met een zuur gezicht aanhoorde dat niet hij maar Duncan Laurence met de winst aan de haal ging? Hij had bij zijn gospelachtige liedje Too late for love een koor van vier dames achter zich staan. En laten drie van die vier vrouwen dit jaar de spotlight volledig op zichzelf richten.

Grow

Loulou Lamotte, Ashley Haynes en Dinah Yonas Manna versloegen met hun nummer Move in de spannende finale van Melodifestivalen de gedoodverfde winnaar Dotter. De dames kregen in zijn totaliteit van televoting en acht internationale jury's, waaronder een Nederlandse jury met Cornald Maas, net één punt meer dan hun concurrent. Maar de vraag is: maken ze kans tegenover Jeangu Macrooy? Oordeel hieronder zelf.

Het Songfestival vindt - als het doorgaat - plaats op 12, 14 en 16 mei. Zweden treedt op in de eerste halve finale.

Lees verder