De Sollicitatie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Sollicitatie

De Sollicitatie is een flop: afgang voor SBS6!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Nadat tv-kijkers vorige week het tijdslot van half 10 op SBS6 goed wisten te vinden met ADHDennis, stoot het nieuwe programma De Sollicitatie iedereen weer af. Is dit een nieuwe afgang voor SBS6?

Geen goede score

Het nieuwe programma trok woensdagavond weinig kijkers. Slechts 232.000 mensen zagen de eerste aflevering van De Sollicitatie. Hierdoor verliest SBS6 het van NPO 1, waar De Rijdende Rechter 1,2 miljoen kijkers trok. Zelfs de herhaling van Meisje van Plezier op RTL 4 werd nog meer bekeken (350.000). Pijnlijk!

Lesje voor werkzoekenden

In De Sollicitatie, hoe kan het ook anders, solliciteren werkzoekenden naar een nieuwe baan. Het programma lijkt daarin meer op een cursus ‘do's en don'ts tijdens een sollicitatie’ dan echt entertainment. Het enige wat het programma mee heeft zijn de ongemakkelijke stiltes, waardoor AD het programma omdoopt tot "een soort zakelijke versie van First Dates". Dat klinkt meteen al aantrekkelijker dan De Sollicitatie

Zijn de Meilandjes het enige succes van SBS?

SBS worstelt de laatste tijd vrij veel met het vinden van tv-pareltjes. Angela de Jong had bijvoorbeeld geen goed woord over voor het nieuwe SBS6-programma De Alleskunner. En ook De Scheetjes, het programma dat het nieuwe Chateau Meiland moest worden, liep niet lekker. Over de Meilandjes gesproken, 23 maart begint eindelijk het 3e seizoen! Ongetwijfeld trekken die afleveringen genoeg kijkers om het verlies van De Sollicitatie te compenseren.

De Sollicitatie is elke woensdag om 21:30 uur te zien op SBS6.

Lees verder