De royal wedding van Harry en Meghan: dit moet je weten

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De royal wedding van Harry en Meghan: dit moet je weten

De royal wedding van Harry en Meghan: dit moet je weten

|
|

Laatste update:

Zaterdag is het zo ver! Dan schuift prins Harry voor het oog van miljoenen toeschouwers een ring om de vinger van zijn Meghan Markle. Wereldwijd is de huwelijks-hysterie al flink losgebarsten. Het sprookje tussen de wild child van het Britse koningshuis en een 'gewone' Hollywoodster is in Nederland ook te volgen. Wij hebben wat feitjes over de grote dag voor je opgetrommeld!

Meekijken?

Zaterdag 19 mei is het zover. De royal wedding duurt een uurtje en start om 13:00 uur Nederlandse tijd. Vanaf 12:15 uur staat Amber Brantsen klaar op NPO1 met een liveverslag.

Hoe ziet de dag eruit?

Meghan Markle zou aan de arm van haar vader de St. George's Chapel bij Windsor Castle binnen  lopen. Paps komt helaas niet meer naar de bruiloft en het is dan ook een verrassing of en wie Meghan aan haar arm heeft bij binnenkomst. Feit is wel dat om 13:00 uur Nederlandse tijd het spektakel begint. Een uurtje later zal het vers-getrouwde stel een koetstocht door Windsor Town maken, gevolgd door een receptie voor de gasten. Later die avond heeft prins Charles een after-party voor het koppel en hun familie en vrienden georganiseerd. "Dankje, paps!" 

Wie staat er op de gastenlijst?

Harry en Meghan hebben geen lange lijsten met hoogwaardigheidsbekleders opgesteld, maar hebben juist gekozen om 800 familieleden, vrienden en kennissen uit te nodigen. En dat betekent dat onder anderen Priyanka Chopra, Sir Elton John, Ed Sheeran, Cara Delevingne, David en Victoria Beckham en Serena Williams aanwezig zullen zijn. Daarnaast zijn er ook nog 2640 'gewone mensen' uitgenodigd om het festijn vanaf Windsor Castle te aanschouwen. 

Wat mag dat kosten?

Een vermogen! Het precieze bedrag zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar er zijn inmiddels al wat schattingen gemaakt.
  • Beveiliging:  € 35.000.000 (van duizenden agenten tot scherpschutters en drones)
  • Eten en drinken: € 550.000
  • De jurk: € 300.000
  • Muziek: € 300.000 
  • Decoratie: € 145.000
  • Bloemen: € 125.000
  • Taart(en): € 55.000
  • Trouwfotograaf: € 20.000
  • Haar en make-up: € 11.000

Koninklijke helpers?

Prins Harry heeft zijn broer William gevraagd om zijn 'best man' te zijn. Meghan kon niet kiezen tussen haar vriendinnen en heeft daarom gekozen om geen 'maid of honor' aan te stellen. Wel is er een grote kans dat we prins George en prinses Charlotte gooiend met bloemblaadjes voorbij zullen zien komen. 

Waar gaat de huwelijksreis heen?

De huwelijksreis wordt nog eventjes uitgesteld. In de weken na hun huwelijk vervolgt het kersverse koninklijke koppel hun dagelijkse activiteiten. Er wordt wel gefluisterd dat het koppen een tripje naar Namibië op de planning heeft staan. 

Kun je niet wachten?

Voor de échte fans die vast in de stemming willen komen: morgen om 20:30 uur kun je op NET5 kijken naar Harry & Meghan: A Royal Romance.

Lees verder